Antena Meniu Search
x

Video Cum ne ferim de fraudele online. Hackerii se folosesc de imaginea unor persoane faimoase în atacuri de tip deep fake

În perioada sărbătorilor se fac cele mai multe comenzi pe internet, de la cadori pentru cei dragi, la cumpărături pentru masa festivă. Tot în această perioadă se înregistrează şi cel mai mare număr de fraude. La nivel internaţional, doar 7% dintre victimele înşelăciunilor din mediul online reuşesc să-şi recurepereze banii pierduţi, arată un raport realizat de Alianţa Globală Antifraudă. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 09.12.2023, 13:06

Vezi și

La nivel global, doar 7% dintre victimele fraudelor reușesc să își recupereze banii. Tentativele de fraudă se intensifică în perioada sărbătorilor, iar tehnologia deep fake este tot mai folosită.

Sfaturi pentru securitatea în mediul online

1 Utilizați o parolă unică pentru fiecare cont și schimbați parolele în mod regulat.

2 Utilizați autentificarea cu doi factori , întrucât adaugă un nivel suplimentar de securitate. 

Pe acelaşi subiect

3 Fiți prudenți cu informațiile personale online, în special pe platformele publice.

4 Nu furnizați detalii bancare pentru oferte care par prea bune pentru a fi adevărate.

5 Nu permiteți accesul la distanță la telefonul mobil sau computer.

Frecvent, atacatorii mizează pe manipularea victimelor pentru a-și introduce datele personale și financiare pe diferite pagini web. Tentativele de fraudă apar în toate industriile, de la oferte promoționale sau vouchere cadou de sărbători, la scheme false de investiții și mesaje ce impersonează diferite companii sau platforme de rezervare călătorii.

Aceștia se folosesc de imaginea unor persoane faimoase, pentru a oferi un plus de încredere potențialelor victime. Aproximativ 60% dintre respondenții acestui raport au declarat că aceste atacuri le-au provocat un impact emoțional foarte puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum ne ferim de fraudele online. Hackerii se folosesc de imaginea unor persoane faimoase în atacuri de tip deep fake