Antena Meniu Search
x

Stephen King, păcălit de ruşi cu ajutorul "deep fake" că a vorbit cu Zelenski. Reacţia sa după ce şi-a dat seama

Celebrul autor american de romane horror Stephen King se alătură unui grup de celebrităţi care au căzut victime unui apel video fals cu oficiali din Ucraina, parte dintr-o serie de farse puse la cale de duoul de comedie rus Vovan şi Lexus, informează DPA vineri.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 16:56

Stephen King
Stephen King - Profimedia

''Mi-e jenă. Dar se pare că nu am fost singurul'', a scris King pe Twitter joi seară, după o pretinsă convorbire video cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit ziarului Portland Press Herald, care menţionează un email primit de la scriitor.

Prinţul Harry, prince cei care au mai fost păcăliţi

Printre victimele farsei s-au mai numărat creatoarea seriei ''Harry Potter'', J.K. Rowling, prinţul Harry al Marii Britanii şi prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În timpul conversaţiei, King a fost întrebat, printre altele, despre liderul mişcării naţionaliste ucrainene Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil de epurări etnice şi de masacrarea a zeci de mii de polonezi şi evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. King a spus că, în opinia sa, Bandera este un ''bărbat deosebit'', crezând că Bandera era unul dintre generalii sau consilierii lui Zelenski, a mai precizat scriitorul, potrivit agerpres.ro.

''În realitate, se pare că AM FOST victima unei farse. Nu aveam nici cea mai vagă idee cine era tipul ăsta, Bandera'', a scris el pe Twitter.

Duoul comic rus este cunoscut pentru farsele cu apeluri telefonice false cărora le cad victime politicieni de rang înalt şi alte celebrităţi internaţionale. În ultimele săptămâni, cei doi comedianţi, care se bucură de aprecierea liderilor ruşi, au păcălit mai mulţi politicieni europeni, printre care primarii din Berlin, Viena şi Madrid, precum şi alte celebrităţi.

Aceştia utilizează de obicei ''deep fakes'', înregistrări video complexe din punct de vedere tehnic care par să înfăţişeze în mod veridic vorbirea şi acţiunile unei persoane reale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Stephen King, păcălit de ruşi cu ajutorul "deep fake" că a vorbit cu Zelenski. Reacţia sa după ce şi-a dat seama