Antena Meniu Search
x

Video Cum scapi de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Rute alternative pentru șoferii care se întorc de la munte în București

Astăzi, fiind ultima zi de liber naţional, ştim cu toţii că Drumul Naţional 1 devine un coşmar pentru şoferii care se întorc către Capitală. Una dintre rutele alternative pentru ai este DN1A din Braşov-Cheia-Ploieşti-Autostrada A3 şi mai apoi Bucureşti.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 17.04.2023, 10:59

Vezi și

Se aşteaptă ca traficul să se aglomereze în jurul prânzului pe ruta Braşov-Bucureşti, prin urmare şoferilor le este recomandată ca primă rută alternativă DN1A din Braşov-Cheia-Ploieşti-Autostrada A3 şi mai apoi Bucureşti.

Polițiștii au ieșit cu sute de radare pe drumurile din România

De asemenea drumul prin Râşnov-Câmpulung-Piteşti-Autostrada A1 şi Bucureşti sau Râşnov-Câmpulung-Târgovişte-Bucureşti. Pentru şoferii care sunt într-una din staţiunile de pe Valea Prahovei acestora le este recomandat ruta DN71A din Sinaia-Târgovişte şi mai apoi Bucureşti.

Poliţiştii au scos în trafic în toate aceste zile aproximativ 300 de radare.

Pe acelaşi subiect

81 morţi în 183 de accidente rutiere grave în România, de la începutul anului

În perioada 17–23 aprilie 2023, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), va fi desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă, informează IGPR. Pe 21 aprilie, în cadrul aceluiași program, va avea loc operațiunea Speed Marathon, în cadrul căreia toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române. 

În perioada 1 ianuarie – 9 aprilie 2023, în România, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav. Astfel, 19,2% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare. În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi. „Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor: aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor <Trecere pentru pietoni>, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule in situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate și să constituie prin comportamentul lor un exemplu pozitiv pentru cei mici”, adaugă sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cum scapi de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Rute alternative pentru șoferii care se întorc de la munte în București