Antena Meniu Search
x

Cutremur violent de 6,8 grade Richter, în Oceanul Pacific. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 15 kilometri

Un cutremur subacvatic având magnitudinea de 6,8 grade pe Richter s-a produs în apropiere de Noua Caledonie, un teritoriu francez din Oceanul Pacific.

Un cutremur subacvatic având magnitudinea de 6,8 grade pe Richter s-a produs în apropiere de Noua Caledonie, un teritoriu francez din Oceanul Pacific, a anunţat Institutul geologic american (USGS), citat de DPA.

Epicentrul seismului a fost localizat la 117,48 kilometri est de oraşul Tadine, în insulele Loyalty din Noua Caledonie, pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului.

Cutremurul, produs la o adâncime de circa 15 kilometri, nu a declanşat un tsunami, a precizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii.

Nu s-au raportat victime sau pagube materiale imediate, însă media locale au consemnat că seismul s-ar fi simţit în capitala Noumea, scrie DPA.

Pe acelaşi subiect

Reuters notează, însă, că un purtător de cuvânt guvernamental din Noumea şi personalul de la două hoteluri contactate de Reuters au declarat că nu au simţit cutremurul.

Noua Caledonie, o destinaţie populară printre turişti pentru plajele sale şi recifurile de corali, este situată în estul Australiei, la circa 1.500 kilometri distanţă.

Cerc de Foc al Pacificului, unde se înregistrează aproximativ  85 % din activitatea seismică mondială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cutremur violent de 6,8 grade Richter, în Oceanul Pacific. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 15 kilometri