Antena Meniu Search
x

Video De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş

Vremea capricioasă a lăsat plajele cam goale în acest weekend. Au fost doar 17 grade astăzi pe litoral şi a bătut vântul. Cine a ajuns totuşi la mare s-a refugiat la terase şi cherhanale. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.04.2024, 19:46

Vezi și

Pe litoral peştele e la mare căutare oricând şi cu atât mai mult în zilele de dezlegare. În cherhanalele din Mangalia sau Olimp, cererea a fost de trei ori mai mare faţă de o zi obişnuită de weekend.

Bucătăreasă: Pe platoul acesta pun doar două porţii de chiftele de peşte, midie şi trei porţii de rapane. Aici avem gustare pentru patru persoane. Două porţii de icre, două porţii de hamsie, două porţii de gujon, două porţii de midii pariziene şi două porţii de rapane frigărui. 

Într-un singur local pescăresc s-au gătit peste 450 de litri de borş de peşte.

Bucătăreasă: Sper să ajungă pentru toată lumea. Azi e borşul pescăresc mai mult pentru că e borşul combinat cu mai multe feluri de peşte.

Pe acelaşi subiect

Cei mai căutaţi au fost peştii de Marea Neagră şi Dunăre

Cei mai căutaţi au fost peştii de Marea Neagră şi Dunăre. Fie că au fost prăjiţi sau perpeliţi la grătar.

Chef: Aici avem de toate. Astăzi, vedeta de Florii e scrumbia. Calcanul este la putere, crapul este la putere astăzi. Tot peştele se mănâncă.

Tradiția spune că cine mănâncă pește de Florii se va lecui de boală. Iar cine are preparate din peşte pe masă va avea armonie, pace și înțelegere pe tot parcursul anului. Iar turiştii s-au conformat. Pentru un borş de peşte, turiştii plătesc între 27 şi 38 de lei. Suta de grame de biban, doradă sau scrumbie costă 24 de lei. În timp ce un platou pescăresc cu fructe de mare ajunge şi la 200 de lei.

Vântul insistent le-a stricat distracţia turiştilor pe plajă

La ieşirea din restaurante turiştii au făcut câţiva paşi pe plajă pentru poze pentru reţelele sociale. Vântul insistent le-a cam stricat distracţia.  

Andreea Filip, reporter Observator: Vremea capricioasă îi ţine pe turişti departe de plajă, soarele nu este prea generos, iar vântul îşi face simţită prezenţa. Veştile din partea meteorologilor nu sunt prea optimiste nici pentru 1 şi 2 Mai, când atmosfera rămâne la fel de schimbătoare. 

Anul trecut, cu câteva zile înainte de 1 Mai, plajele erau deja pline de turişti dornici de distracţie. De 1 Mai sunt aşteptaţi pe litoral peste 50.000 de turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş