Antena Meniu Search
x

Florin Iordache, incognito în Piaţa Victoriei: "Aveam fes în cap şi fular la gât. Am vrut să văd care este pulsul..."

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a declarat, vineri, că a fost "în stradă", în Piaţa Victoriei, şi că "oamenii nu ştiau la ce se referă cele două acte normative adoptate de Guvern".

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a declarat, vineri, că a fost "în stradă", în Piaţa Victoriei, şi că "oamenii nu ştiau la ce se referă cele două acte normative adoptate de Guvern".

Florin Iordache a povestit, la Antena 3, că în urmă cu patru zile, după ce Guvernul a adoptat OUG 14 de abrogare a ordonanţei 13, a mers împreună cu un prieten în Piaţa Victoriei.

"Eram cu un prieten şi ne-am gândit să luăm pulsul celor din stradă. Am trecut printre oameni şi colegul meu i-a întrebat ce părere au. Iar ei ziceau: "Nu vedeţi că dau în continuare ordonanţe". Noi dădusem ordonanţa 14. Aşa e cool, să protestăm, spuneau oamenii. M-a surprins că oamenii nu ştiau de ce protestează", a spus Iordache.

Întrebat dacă nu i-a fost teamă că ar putea fi recunoscut, Iordache a răspuns: "Aveam fes în cap şi fular la gât. Era seara, la ora zece şi am vrut să văd care este pulsul".

Iordache a adăugat că a sperat că protestele vor înceta după ce îşi va da demisia şi că, în opinia sa, Ordonanţa 13 reprezintă doar un pretext pentru aceste manifestaţii.

"Eu personal am speram că dacă mi-am dat demisia, se opresc protestele. Ordonanţa este un pretext, cei care protestează să se uite pe actele normative. Legile nu se fac în piaţă", a mai spus Iordache.

Anterior, Florin Iordache a declarat, la plecarea din Ministerul Justiţiei, că regretă că nu a existat o mai bună comunicare: "Regret că trebuia o mai largă comunicare. Din punctul meu de vedere, s-au făcut demersuri normale, constituţionale şi aceste demersuri trebuiau făcute printr-o mai bună comunicare".

Întrebat dacă a fost la manifestaţiile din Piaţa Victoriei, Iordache a răspuns: "Da, întâmplător am fost, pentru că am vrut să văd care este percepţia oamenilor. Sunt oameni nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să-mi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri - unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, oameni care scandează şi foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative".

Florin Iordache a anunţat, joi, că demisionează din funcţia de ministru al Justiţiei, deşi toate iniţiativele asumate cât a fost în această funcţie sunt ”legale şi constituţionale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Florin Iordache, incognito în Piaţa Victoriei: "Aveam fes în cap şi fular la gât. Am vrut să văd care este pulsul..."