Video

Femeie de 95 de ani, externată în aplauze după ce a învins Covid-19, la Timișoara

De Daniel Murărescu.
Publicat: 06.01.2021, 18:27.
Actualizat: 06.01.2021, 18:27

O femeie în vârstă de 95 de ani, internată chiar de Crăciun la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, a părăsit unitatea medicală în aplauze, după ce a învins Covid-19.

Bătrână externată după ce a învins coronavirusul, în Timișoara

Bunicuța a scăpat de temutul virus SARS-CoV-2, deși are o vârstă înaintată

Spitalul Victor Babeș Timișoara via Facebook

"Au fost momente emoţionante, astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara. O pacientă, în vârstă de 95 de ani, internată în urmă cu 10 zile, cu diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2, a fost externată", au transmis pe Facebook medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Bătrâna a avut probleme respiratorii la internare

"Este cel mai în vârstă pacient tratat în unitatea sanitară din Timişoara în această perioadă de pandemie. Bunicuţa, aşa cum era alintată de cadrele medicale, a avut mai multe probleme respiratorii la internare, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, dar medicii şi asistentele Secţiei de Boli Infecţioase II, sub supravegherea cărora s-a aflat pacienta, au reuşit să o vindece. La plecare i-au făcut o surpriză. Au aşteptat-o la ieşirea din unitatea sanitară şi au aplaudat-o. Bunicuţa a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportată acasă", se mai arată în postare.

Bunicuţa a fost însoţită la externare de medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase, care i-a urat multă sănătate.

Femeie de 94 de ani, sărbătorită cu lacrimi în ochi de medici și asistente, în Iași

Scene emoţionante au fost filmate și la spitalul modular din Leţcani, Iaşi. O bătrână de 94 de ani, internată după ce s-a infectat cu noul virus, a avut parte de o surpriză de proporţii.

De ziua ei de naştere, cadrele medicale au vrut sa îi facă o bucurie şi i-au adus un tort chiar pe patul de spital.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.