Antena Meniu Search
x

Festivalul Vinului Moldovei din Capitală. Cât costă o sticlă de la una din cele 44 de crame care participă la eveniment

Festivalul vinului a adunat zeci de mii de bucureşteni pe bulevardul Kiseleff din Capitală. Cea de-a treia ediţie a adus sute de soiuri de vin de la 44 de crame din Republica Moldova. Oamenii au tot degustat până li s-a făcut foame şi au dat năvală la burgeri şi alte feluri de mâncare stradală. Festivalul continuă şi astăzi până la 10 seara. 

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 13:59

Vezi și

În prima zi de festival, licoarea lui Bahus a dispărut repede din pahare. Vinul alb a fost cel mai cerut şi le-a deschis apetitul vizitatorilor să încerce toate soiurile. 

Reporter: "Ce degustaţi acum?"

Vizitator: "De la Sălcuţa un Chardonay, un fume. Este o ediţie limitată cu nuanţe de caramel şi am sesizat pe final o aromă de maia."

"E bun. E primul pahar pe ziua de azi aşa că mai am încă 9 degustări si o să fie toate foarte bune." 

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: "Vin alb, roşu sau rose pe toate le puteţi încerca aici pe Bulevardul Kiseleff. Cu doar 50 de lei puteţi să degustaţi 10 soiuri."

"Paharul este nefolosit deocamdată. Urmează. Avem 10 degustări şi o să alegem cu grijă din vinurile moldoveneşti."

"Ce preferinţe aveţi, alb, rosu?"

"Azi e zi de vinuri albe. Maine venim pentru vinurile roşii." 

"Este bun. Un gust minunat şi este frumos să guşti vinurile Moldovei. Noi venim din Austria şi Germania şi este frumos să fim aici la festivalul vinului." 

În prima zi de festival s-au băut zeci de mii de pahare

"Recomand vinul Fraţi, care este un decupaj din merlot şi malbec cu 6 luni la baric. Un vin muşchios, plăcut, fructat cu nuanţe de vişine, prune uscate, scorţişoară."

Cei mai mulţi vizitatori nu au plecat de la festival cu mâna goală. Au dus acasă cel puţin o sticlă, două de vin. 

Simona Drăghici, reprezentant cramă: "Preţurile sunt extrem de accesibile pentru toată lumea, undeva între 35 de lei până la 65 de lei." 

Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului: "Piaţa numărul 1 pentru exportul, vânzările vinului moldovenesc este piaţa României, atât după volum cât şi după valoare. În ultimele 8 luni Republica Moldova a exportat 82 milioane litri de vin,dintre care 6 milioane de litri au mers spre piaţa României."

În total, vinurile date spre export în toată lumea de Republica Moldova, valorează 120 de milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Festivalul Vinului Moldovei din Capitală. Cât costă o sticlă de la una din cele 44 de crame care participă la eveniment