Antena Meniu Search
x

Fost subofiţer de la ISU Harghita, trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni

Un fost subofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni.

de Redactia Observator

la 04.02.2021, 10:56

Fostul subofiţer de la ISU Harghita a creat un prejudiciu de zeci de mii de lei
Fostul subofiţer de la ISU Harghita riscă ani grei de închisoare - Hepta
  • Fostul subofiţer de la ISU Harghita este judecat în stare de libertate.

Fost subofiţer este acuzat de comiterea infracţiunilor de delapidare, participaţie improprie la fals intelectual şi uz de fals, fiind trimis în judecată în stare de libertate.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, fostul subofiţer de la ISU Harghita este acuzat că a creat un prejudiciu de zeci de mii de lei.

Fostul subofiţer de la ISU Harghita este acuzat că a pontat în mod ilegal efectuarea a sute de deplasări, iar cantitatea de carburant rezultată în urma pontării deplasărilor fictive şi-a însuşit-o şi a folosit-o în interes personal.

Anchetatorii propun pentru acest caz următoarea poveste:

"În fapt, în perioada 2012 – 2016, inculpatul, angajat al I.S.U. “Oltul” Harghita și responsabil cu gestiunile materiale aparținând Consiliului Județean Harghita (instituție care acordă finanțare directă către I.S.U. “Oltul” Harghita în mai multe domenii de activitate), având atribuții de gestionare a cantităților de carburant și manipularea bonurilor de consum atribuite autovehiculelor din dotarea I.S.U., a consemnat, în mod fictiv, prin intermediul subordonaților, în foile de parcurs ale autovehiculelor din dotare, un număr de 575 de deplasări ca fiind efectuate cu autoturismele unității, iar la sfârșitul lunii a decontat contravaloarea bonurilor valorice de carburant pentru autovehiculele care în realitate nu efectuaseră cursele, creând astfel plusuri în gestiune în valoare de 46.150 lei, însușindu-și și folosind în interes personal cantitățile de carburant astfel rezultate.

De asemenea, inculpatul, în aceeași perioadă, a determinat cu intenție la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual pe conducătorul auto desemnat cu completarea foilor de parcurs (în sarcina căruia nu se poate reține comiterea faptei cu vinovăție).

Totodată, în perioda menționată, inculpatul a folosit înscrisurile falsificate, respectiv foile de parcurs în care erau atestate împrejurări nereale privitoare la modul de utilizare a mijloacelor de transport aflate în folosința I.S.U. “Oltul” Harghita, în vederea producerii de consecințe juridice, respectiv pentru crearea unor plusuri în gestiune aferente cantităților de carburanți gestionaţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Fost subofiţer de la ISU Harghita, trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni