Antena Meniu Search
x

Medicul Horațiu Moldovan: "Sunt raportate multe decese din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză" (Video)

Medicul Horaţiu Moldovan, a declarat că foarte multe dintre decesele anunţate în rândul pacienţilor cu Covid-19 nu sunt cauzate de infecţia cu noul coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.05.2020, 07:05

Moldovan: 80% dintre decedații raportați infectați cu COVID-19 ar fi murit oricum
Medicul Horațiu Moldovan: Sunt raportate multe decese din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză - Hepta
  • Moldovan: 80% dintre decedații raportați infectați cu COVID-19 ar fi murit oricum.
  • 818 persoane cu coronavirus au murit în România.

Potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătăţii, acele persoane aveau comorbidități și ar fi murit oricum, iar virusul nu le-a grăbit cu nimic sfârşitul.

"Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal... Fenomenul morții este un fenomen complex din punct de vedere medical. E o întreagă știință care se ocupă de chestia asta, se numește tanatologie. În momentul trecerii în neființă sau, mă rog, la instalarea suferinței terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații - se infectează, își pierde imunitatea și până la urmă, într-o epidemie de covid, ia și covid. Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 și ceva de ani, și așa mai departe", a afirmat Horațiu Moldovan.

Secretarul de stat spune că incidența acestor pacienți este importantă.

"Deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut - dar vor trebui să fie făcute la un moment dat - sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu Covid", a conchis dr. Horațiu Moldovan, luni seara, la Antena 3. 

818 decese din cauza Covid-19, în România

Potrivit ultimelor raportări ale Institutului Naţional de Sănătătate Publică, 818 persoane infectate cu coronavirus au murit în România.

Până astăzi, 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Medicul Horațiu Moldovan: "Sunt raportate multe decese din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză" (Video)