Ideea cu care un constănţean a dat lovitura. Totul a început de la un cadou făcut fiicei, în urmă cu 17 ani
Echitația devine tot mai populară în România, transformându-se dintr-un simplu sport într-o adevărată artă. Această activitate îmbină perfect eleganța, forța și grația, oferind o experiență unică atât călăreților, cât și spectatorilor. În ultimii ani, numărul centrelor de echitație a crescut semnificativ, iar investițiile în acest domeniu s-au dovedit a fi de succes.
Un exemplu demn de luat în considerare este centrul de echitație din Oituz, județul Constanța, care pune accent pe două aspecte principale: școala de echitație și călăria sportivă. La început, proprietarul nici nu se gândea că centrul său de echitaţie va avea succes. "Avem aproape 17 ani de când funcţionăm. Când fiica mea a împlinit 8 ani i-am cumpărat primul cal. De acolo au mai venit încă doi", povesteşte Remus Haralambie, antrenor la centrul de echitaţie.
Lucrurile s-au schimbat atunci când a început să aibă cât mai multe cereri chiar şi de la prieteni. "Au venit prieteni care au vrut să-şi aducă copii în lumea calului. Şi, încet-încet, ne-am dat seama că nu vine nimeni pregătit de aşa manieră încât să mergem repede mai departe. Şi atunci am a trebuit să ne reinventăm. Moment în care am decis că o parte din ei să facă şcoala de echitaţie", mai spune proprietarul.
Copiii pot începe să practice echitația de la vârsta de doar 3 ani, o oportunitate care le dezvoltă foarte multe abilităţi. "Mama a crezut că o să mă ducă de două ori şi că o să îmi treacă, dar nu mi-a trecut. Mă relaxează în primul rând şi mă ajută să fiu mai echilibrată şi să am răbdare".
În România, există acum peste 150 de centre de echitație, majoritatea oferind experiențe complexe, care includ mai mult decât cursuri obișnuite de călărie. Totuși, această pasiune implică și costuri considerabile, pentru anrtenamente şi echipamente speciale sau chiar competiţii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰