Antena Meniu Search
x

Ilie Şerbuc, bărbatul care ar fi ucis o fetiţă de 12 ani şi apoi i-ar fi ascuns cadavrul într-o canapea, va fi extrădat din Olanda

Tribunalul din Amsterdam a dispus miercuri predarea lui Ilie Marcel Şerbuc, principalul suspect în cazul morţii copilei de 12 ani, găsită într-un sac într-un apartament din Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 20:27

Vezi și

"Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus, astăzi, predarea inculpatului Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competente din România. Decizia instanţei din Olanda este definitivă. Acum urmează procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliţia Română. Autorităţile române estimează că inculpatul va fi adus în ţară până la finalul lunii august", a anunţat Ministerul Justiţiei.

"Ca ministră a Justiţiei, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri şi voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluţii. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală şi judecat de instanţele de judecată naţionale. Orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România. Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în faţa Justiţiei naţionale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanţele europene decid predarea către autorităţile române", a declarat ministrul Alina Gorghiu.

Cadavrul fetiţei de 12 ani, găsit în lada patului într-un apartament din Berceni

Pe 3 iunie, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic ce emană un miros de putrefacţie.

Pe acelaşi subiect

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Filmul crimei care a îngrozit Capitala

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, Ilie Marcel Şerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei. În spaţiul public a apărut o înregistrare purtată între mamă şi concubin, în care Marcel Şerbuc i-ar fi spus că nu a vrut să-i facă rău copilei, dar a avut un conflict spontan cu ea, ar fi împins-o şi fata s-ar fi lovit cu capul de cada din baie.

După crimă, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara, femeia fiind depistată în Catalunia - Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

În schimb, concubinul ei a fost dat în urmărire europeană şi arestat în Olanda, dar el s-a opus să fie trimis în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Ilie Şerbuc, bărbatul care ar fi ucis o fetiţă de 12 ani şi apoi i-ar fi ascuns cadavrul într-o canapea, va fi extrădat din Olanda