Antena Meniu Search
x

Inundatii puternice in Europa: Sapte persoane au murit

Cel putin sapte persoane au murit si alte cateva au fost date disparute, in urma inundatiilor provocate de ploile torentiale din Europa Centrala. Mii de locuinte au fost evacuate, in special in Germania, Cehia si Austria

In regiunile afectate, imaginile amintesc de inundatiile puternice din anul 2002.

Guvernul ceh a decretat stare de urgenta in aproape toata Boemia, dupa ce cinci persoane au murit si alte cateva au fost date disparute. Gradina Zoologica din Praga retraieste, dupa 11 ani, momentele viiturii catastrofale din 2002, care a provocat moarte unora dintre animalele sale emblematice. Metroul din Praga este partial inchis de duminica, iar numeroase cai ferate si drumuri au fost blocate.

Astfel, aproximativ 2.700 de persoane au fost obligate sa isi paraseasca locuintele din Boemia, iar mii de consumatori nu aveau energie electrice de luni dimineata.

In Germania, situatia s-a inrautatit in sudul si in estul tarii, anunta Mediafax. La Passau, oras bavarez, la confluenta Dunarii cu Inn si Ilz, recordul stabilit de inundatiile din 2002 si din 1954 a fost doborat, iar armata a fost chemata pentru a ajuta echipele de salvare.In Saxonia, fosta regiune a RDG, situata la frontiera cu Cehia si Polonia, au fost mobilizati sute de politisti, echipati cu barci, saci de nisip si o macara. "Suntem socati. A trebuit sa iesim foarte repede din casa", a declarat pentru postul de televiziune NTV o locuitoare din Dresda, cu copilul in brate.

In ceea ce priveste Austria, inundatiile au provocat moartea unei persoane si alte doua au fost date disparute. Sute de locuitori din regiunea Salzburg si din orasul Melk au fost evacuati. Traficul fluvial a fost suspendat pe tot sectorul austriac al Dunarii, de 350 de kilometri.

In Ungaria, primarul Budapestei a declansat o alerta de inundatii, fiind asteptata o viitura pe Dunare vineri sau sambata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Inundatii puternice in Europa: Sapte persoane au murit