Antena Meniu Search
x

UPDATE! Italia: Avion cu romani, aterizat de urgenta

Cursa Bucuresti - Roma a aterizat de urgenta, in urma unor defectiuni la trenul de aterizare. Trei romani au fost raniti

Vezi și

UPDATE 19:20 "Pilotul a aterizat cu un singur tren de aterizare, iar cand avionul s-a oprit pe pista, atunci s-a inclinat pe partea stanga si astfel s-a evitat cat de mult posibil frictiunea si s-au limitat conditiile de izbucnire a unui incendiu", a declarat Antonia del Greco, reprezentant al Politiei de Frontiera, aeroport Fiumicino. Pericolul era urias. "Cand ne apropiam de aeroportul Ciampino ne-am dat seama ca sunt ceva probleme. Apoi ne-au anuntat ca e o urgenta, dar nu ne-au spus nimic concret", a povestit un roman. "Oh, Doamne! A fost haos total in avion. O presiune incredibila din punct de vedere al psihicului oamenilor".

La bordul aeronavei Airbus A320 se aflau 165 de pasageri, printre care trei copii si o femeie insarcinata. Ea si alte trei persoane au fost preluate de medici. Avionul ar fi trebuit sa aterizeze la Ciampino, dar cum pista era prea scurta, pilotul a cerut aprobare pentru Fiumicino.

"Am decis sa fie supuse controlului medicilor, dar doar din precautie, trei persoane printre ele si o femeie insarcinata, dar, repet, doar din precautie", a declarat directorul aeroportului din Roma.

"Comandantul nostru care da acum declaratii autoritatilor a fost foarte curajos, pentru ca, dupa parerea mea, a realizat o manevra de aterizare critica si a realizat-o perfect", a explicat reprezentantul Politiei de Frontiera.

Oficialii investigheaza acum cauzele acestui incident. Reprezentantii companiei spun ca aeronava avea reviziile la zi. "Aeronava Airbus A320 implicata are 13 luni vechime, iar cea mai recenta inspectie tehnica, potrivit regulamentelor, efectuata de Lufthansa Technik a avut loc in luna mai, 2013", a declarat Daniel de Carvalho, directorul de comunicare WizzAir.

Aeroportul Fiumicino a ramas blocat ore intregi. De pe aeroportul Ciampino, Aeronava Airbus A320 ar fi trebuit sa plece dupa o ora intr-o noua cursa, spre Romania. 170 de pasageri au asteptat mai bine de sapte ore pana cand un alt avion i-a dus la Bucuresti.

Un avion low-cost al companiei WizzAir a aterizat fortat pe aeroportul Fiumicino, desi acesta ar fi trebuit sa ajunga pe aeroportul Ciampino.  Pilotul a solicitat sa aterizeze la Fiumicino, pentru ca acolo  pista este mai lunga. El a fost nevoit sa aterizeze cu ajutoul unei singure roti si unui singur motor. Dupa ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri, politisti si carabinieri au sosit foarte repede la fata locului.

Pasagerii au coborat pe toboganele de urgenta, anunta Antena3.

La bordul aeronavei se aflau 165 de pasageri, dintre care trei au fost raniti. Ranile superficiale au fost provocate de graba cu care au iesit din avion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » UPDATE! Italia: Avion cu romani, aterizat de urgenta