Klaus Iohannis va merge la Institutul Matei Balș, unde a avut loc incendiul în care au murit patru pacienți

De Iulia Iancu.
Publicat: 29.01.2021, 09:37.
Actualizat: 29.01.2021, 11:06

Președintele României, Klaus Iohannis, va merge la ora 13:00 la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis

Facebook

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la pavilionul 5 al Institutului Matei Balș, în Capitală. Patru pacienți au murit carbonizați.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Atât procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului.

De asemenea, la Institutul ”Matei Balş” se află şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a determina cauza izbucnirii incendiului.

Citește și:

Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

102 pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului.

Patru persoane decedate în urma incendiului de la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID.

Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.