Antena Meniu Search
x

Video La Băile Felix, oamenii s-au prins în horă chiar în bazinul cu apă termală. Relaxare de 1 Decembrie şi la malul mării

Distracţie în apă, de Ziua Naţională. Zeci de români au încins o horă în apa termală din Băile Felix. Iar pe litoral, turişti şi-au petrecut o bună bucată din zi la spa. După ce au ars caloriile la bălăceală, au hotărât să le înlocuiască cu mâncarea tradiţională. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.12.2021, 19:45

Vezi și

La Băile Felix, hora în bazin e deja tradiţie de 1 decembrie. "Am vrut altceva faţă de clasica paradă şi am vrut să ne relaxăm", povesteşte o tânără. "A fost foarte plăcut şi o senzaţie extraordinară, mai ales de 1 Decembrie, am petrecut altfel", mai spune un bărbat. "Dacă se mai face, mai dansez o horă", zice un turist.

Până s-au îmbăiat în apa termală, bucătarii au umplut mesele de mâncăruri tradiţionale. "E foarte plină şi nu ştiu ce să aleg. Sunt foarte multe bunătăţi. O să servesc nişte jumări", arată o femeie. În staţiunea balneară, pentru Crăciun mai sunt doar câteva camere disponibile. Pachetele includ trei nopți de cazare şi costă între 800 şi 1.900 de lei.

Bălăceală pe litoral, de 1 Decembrie

Şi pe litoral s-a făcut baie. Ce-i drept, nu în mare. "Cel mai bun mod de relaxare. Îţi relaxezi în primul rând corpul şi mintea", explică un trecător. "Ziua noastră începe cu o alergare pe plajă, venim în sală 10-15 minute şi după aia la piscină. Facem jacuzzi, stăm în sauna, înotăm", povesteşte un altul.

Pe acelaşi subiect

Şi aici, bucătarii şi-au răsfăţat oaspeţii cu preparate speciale de Ziua Naţională. "Tot ce e tradiţional, de la preparate de porc, brânzeturi, sarmale, varză cu ciolan, fasole cu ciolan, grătare de pui, de porc", spune Sorin Petcu, reprezentant hotel. 

Acum că minivacanţa s-a încheiat, hotelierii de la malul mării au pregătit şi ei ofertele pentru Crăciun şi Revelion. Cei care vor ca răsăritul să fie primul lucru pe care îl văd în anul 2022, pot petrece Revelionul într-un complex din nordul staţiunii Mamaia. Trei nopţi de cazare costă o mie de euro.

"Anul acesta sunt mai multe solicitări pentru că sunt şi români mai temători, care nu îşi doresc aglomeraţia şi care consideră că în Delta Dunării sau pe litoral vor avea parte de mai multă linişte, mai multă distanţare şi mai mult confort", este de părere Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

La mare, pachetele de vacanţă pentru sărbători pornesc de la 500 de lei de persoană pentru două nopţi şi includ masa festivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » La Băile Felix, oamenii s-au prins în horă chiar în bazinul cu apă termală. Relaxare de 1 Decembrie şi la malul mării