Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lăsaţi liberi, presupuşii asasini ai lui Ioan Crişan dau vina pe altcineva. "Se uită acum la noi"

Bombă în cazul crimei de la Arad: Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat în stil mafiot, a fost eliberată de judecători, împreună cu presupuşii ei complici. Şi asta deşi procurorii o acuză de omor calificat şi susţin că a planificat pas cu pas uciderea tatălui său. Contactaţi de Observator pentru a comenta diferenţa uriaşă de viziune asupra cazului,  mai marii din Justiţie nu vor să se pronunţe. 

de Iulia Pop

la 25.10.2024 , 20:13

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat: Este cea mai corectă decizie pe care o putea da doamna judecător.

Reporter: V-aţi omorât tatăl?

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat: Nu!  

Vezi și

Cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crişan ia o turnură neaşteptată

Pe acelaşi subiect

Fiica afaceristului, Laura Bîlcea, şi cei doi presupuşi complici ai săi sunt complet liberi. Instanţa nu le-a impus nici măcar măsura controlului judiciar şi pot chiar să plece din ţară. 

Reporter: V-aţi certat vreodată cu tatăl dumneavoastră?

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat: Discuţii între tată şi fiică, atât! 

Reporter: Care este relaţia cu ceilalţi indivizi din dosar?

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat: O relaţie de cunoştinţă.

Avocaţii dau vina pe frizerul electronist care ar fi confecţionat bomba şi susţin că tot dosarul se bazează pe mărturiile lui. 

"Singura persoană care prezintă în mod real în momentul de faţă un pericol concret pentru ordinea publică din România, respectiv persoana care a putut să confecţioneze o dată o bombă, este acasă. Se uită acum la noi", spune Dan Chitic, avocatul unuia dintre suspecţi.

"Nu poate fi suficientă declaraţia unui inculpat împotriva celorlalţi inculpaţi. Nu sunt probe! Restul sunt speculaţii!", susţine Nicolae Treistaru, avocatul unuia dintre suspecţi. 

Timeline: 

27 mai 2021 - Cei doi suspecţi se întâlnesc cu „frizerul“ pentru a primi detonatorul bombei.

28 mai 2021- Telefoanele celor doi suspecţi sunt localizate în apropierea casei omului de afaceri.

29 mai 2021- Ora 06.59: Ioan Crişan moare în explozie.

Procurorii în schimb au încercat să refacă filmul assinatului la comandă

În referatul înaintat judecătorilor, anchetatorii au descoperit că cei doi complici au făcut rost de mecanismul detonării bombei cu două zile înainte de crimă. L-ar fi testat într-un câmp din afara oraşului. Ziua următoare ar fi mers pe strada unde locuia Ioan Crişan şi ar fi plantat bomba. În dimineaţa asasinatului, aruncă în aer maşina omului de afaceri. Bărbatul de 66 de ani moare pe loc. Procurorii cred că fiica lui ar fi pus totul la cale pentru a pune mâna pe avere, mai ales că omul de afaceri ar fi avut de gând să o dezmoştenească

La două luni după moarta tatălui ei, Laura Bîlcea îi închide contul bancar omului de afaceri şi scoate peste 100 de mii de euro cash. De la bancă se întâlneşte, spun procurorii, cu unul dintre cei doi suspecţi. La scurt timp, presupuşii complici îşi cumpără maşini şi îşi renovează casele. În timpul anchetei, cei doi presupuşi complici comunică doar prin telefoanele soţiilor sau ale părinţilor. Interceptările arată că şi-au luat măsuri să nu fie daţi de gol.  

După moartea tatălui său viaţa Laurei Bîlcea se schimbă radical, notează anchetatorii. Pleacă tot mai des în vacanţe exotice alături de noul iubit. Chiar dacă devine acţionar în firmele tatălui ei, Laura Bîlcea pare că are nevoie să facă rost de alţi bani rapid. Vinde două case ce trebuiau să ajungă la copiii ei, cum îşi dorea Ioan Crişan. "Denotă dezinteres faţă de dorinţa părintelui şi conturează interesul material", scriu procurorii în referatul de arestare.

În plus mai ia aproape jumătate de milion de euro pe un teren intravilan al omului de afaceri. Împarte banii cu mama ei, soţia lui Ioan Crişan. Activele firmei sunt şi ele scoase la vânzare pentru 2,5 milioane de euro.

Reporter: Nu v-a zis niciodată că vrea să vă dezmoştenescă?

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri asasinat: A zis de multe ori. 

Milionarul nu mai vorbea cu fiica sa în ultima vreme, dezamăgit că nu se implică în afaceri şi ar fi fost interesată doar de bani. Potrivit martorilor din dosar, Laura Bîlcea ar fi vrut să incendieze casa în care stătea, primită de la părinţi, pentru că nu o mai putea întreține. A căutat chiar pe cineva dispus să o facă dar nu a găsit. 

Anchetatorii o acuză pe fiica milionarului de omor calificat

Cum se explică atunci decizia judecătorilor? Nici procuorii de caz, nici ministrul justiţiei nu vor să comenteze decizia instanţei. Specialiştii au o explicaţie. 

"Parchetul a văzut ceva în comportamentul fiicei victimei. N-au avut probe care să le permită să se apropie de grupul infracţional", spune Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată de procurori. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » Lăsaţi liberi, presupuşii asasini ai lui Ioan Crişan dau vina pe altcineva. "Se uită acum la noi"