Antena Meniu Search
x

Video Lecţii de distracţie în tabăra pentru copii din staţiunea Râuşor. Tinerii au învăţat să se caţere şi cum să supravieţuiască pe munte

Lecţii de distracţie pe munte! De asta au avut parte copiii care au ales să îşi petreacă vacanţa de Paşte în staţiunea Râuşor din Masivul Retezat. Au avut parte de zile de iarnă adevărată, cu viscol şi zăpadă până la doi metri, dar şi zile când au bătut traseele în tricouri. Pe lângă noţiuni de orientare, de căţărare şi de supravieţuire, participanţii s-au bucurat de ore întregi de joacă în zăpada de aprilie. 

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 08:45

Vezi și

În Masivul Retezat, copiii veniţi din toată ţara au înfruntat viscolul şi zăpada de pe traseele de la mare altitudine. Însă priveliştea din vârf de munte i-a făcut să uite de drumul anevoios.

Două anotimpuri în vacanţa de Paşte

Zeci de copii cu vârste între 12 şi 18 ani participă la aceste tabere unde deprind cu tot felul de noţiuni folositoare. Pentru zile întregi uită de telefoane şi învaţă să socializeze între ei, să fie o echipă disciplinată. Unora le place atât de mult încât se întorc la Râuşor în fiecare vacanţă.   

Florin Hălăştăuan, organizator: Le-am explicat modul de deplasare pe rachete de zăpadă, cum se merge prin pădure. Am căutat să nu-i expunem. au folosit doar drumurile şi pâraiele din zonă.

Pe acelaşi subiect

Organizatorii taberei spun că, pe lângă taberele de schi, şi-au dorit să propună copiilor şi o altfel de aventură, care să îi apropie mai mult de muntele şi tainele lui. 

Cătălin Josan, organizator tabere: Găsim şi urme de animale dacă avem noroc. Am văzut urme de cocoşi de munte, de urs, de veveriţă, de jder, de vulpe, căpriori. Copiii sunt încântaţi, au altă perspectivă faţă de zonele pe care ei le cunosc din tipul verii. 

Cei din staţiunea Râuşor spun că iubitorii muntelui au în această perioadă o mulţime de trasee la dispoziţie pentru a se bucura de priveliştea Retezatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Lecţii de distracţie în tabăra pentru copii din staţiunea Râuşor. Tinerii au învăţat să se caţere şi cum să supravieţuiască pe munte