Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Legea extrem de blândă i-ar putea scăpa de pedeapsă pe minorii criminali din Buzău. Bătrânul, omorât în chinuri pentru o bicicletă: "Distracţia unor copii bolnavi"

Crimă şocantă comisă de trei copii în Buzău. Trei băieţi de 9, 10 şi 15 ani au ucis cu bestialitate un vecin pentru a-i fura o bicicletă. În timp ce oamenii din sat spun că cei trei dădeau semne de violenţă extremă, autorităţile cred că totul a fost o joacă. Criminalii sunt în libertate şi cel mai probabil nu vor plăti pentru faptele lor, pentru că, spun specialiştii- legea e extrem de blândă cu copiii.

De Adrian Obreja la 26.03.2023, 09:05
Vezi și

Bătrânul de 81 de ani a fost ucis cu brutalitate de cei trei copii care îi puteau fi strănepoţi şi pe care îi cunoştea foarte bine. Băieţii l-ar fi urmărit când a plecat de acasă, l-au prins departe de sat, într-o vie şi l-au omorât în bătaie. Un vecin a descoperit teribila faptă.

Marcel Busuioc, martor: Eu aici treceam pe drum asa si mi-am aruncat ochii, dar am zis că era manechin sau ceva de aici

Voinea Neaga, fiica lui Tudor Samoila: A fost bătut de niste copii

Fiica bărbatului e îngrozită de cruzimea celor trei copii de 9, 10 şi 15 ani.

Voinea Neaga, fiica lui Tudor Samoilă: A fost legat de mâini, de picioare, târât, şi de gât l-ar fi legat, l-a udat cu apă, l-au batjocorit, l-au umilit, a fost distracţia unor copii bolnavi.

Motivul crimei: furtul unei biciclete

Toţi cei trei băieţi sunt din familii monoparentale. Motivul crimei e la fel de şocant ca fapta în sine. L-au ucis pentru a-i fura bicicleta. Vecinii sunt terifiaţi, povestesc că cei trei băieţi îl vizitau pe bătrânul Samoilă şi îl ajutau des la muncă în curte.

Vecin: Era om paşnic el, era om al bisericii cum s-ar spune

Minorii vor fi asistați în anchetă de reprezentanții Protecției Copilului.

Ion Ștefan, director Direcția de Asistență Socială Pogoanele: Aceşti minori provin din familii monoparentale, sunt beneficiari de ajutor social şi alocaţie de susţinere familiă. Ei nu au creat probleme majore.

Florin Dumitraşcu, primar Pogoanele: Erau monitorizaţi, mari probleme nu, doar că lipseau de la şcoală.

Vecin: Se şi spunea, când îi vedeai: ăştia or să fie infractorii de mâine. Cresc uşor aşa

Legea pentru minori, chiar în cazuri de infracţiuni grave, e extrem de permisivă, spun criminaliştii, cu atât mai mult pentru copiii care provin din familii dezbinate.

Dan Antonescu, criminalist: La momentul actual, informaţia, gradul de acces al minorului la foarte multe mesaje de orice fel, au dus în opinia mea prevederile codului penal într-o zonă unde nu mai acoperă realitatea.

Conform codului penal, băieţii de 9 şi 10 ani nu vor păţi nimic

Dan Antonescu, criminalist: Ei până la 14 ani, indiferent de infracţiunea pe care o comit, nu răspund din punct de vedere penal

Voinea Neaga, fiica: Vor face mai departe acelaşi lucru, şi nu o dată, nu de două ori

Şi băiatul de 15 ani ar putea scăpa uşor

Dan Antonescu, criminalist: Pentru a putea fi pedepsit cu o pedeapsă privativă de libertate, trebuie stabilit prin expertiză medico legală psihiatrică faptul că el avea discernământ la momentul comiterii faptei

Dacă se va dovedi că băiatul de 15 ani a acţionat în deplină cunoştiinţă a faptelor sale, va ajunge într-unul dintre cele 4 centre de detenţie pentru minori din România. În cele mai multe state europene, minorii răspund de la 14 sau 16 ani, dar în Polonia şi Franţa de la 13 ani; în Turcia şi Scoţia de la 12 ani; în Elveţia, Anglia şi Irlanda de Nord de la 10 ani. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Legea extrem de blândă i-ar putea scăpa de pedeapsă pe minorii criminali din Buzău. Bătrânul, omorât în chinuri pentru o bicicletă: "Distracţia unor copii bolnavi"

Breaking news

Alegeri prezidențiale în Turcia. Recep Erdogan și Kemal Kilicdaroglu se înfruntă în turul doi. Peste...

Alegeri prezidențiale în Turcia. Recep Erdogan și Kemal Kilicdaroglu se înfruntă în turul doi. Peste 60 de milioane de oameni, așteptați la vot