Antena Meniu Search
x

Video Legea extrem de blândă i-ar putea scăpa de pedeapsă pe minorii criminali din Buzău. Bătrânul, omorât în chinuri pentru o bicicletă: "Distracţia unor copii bolnavi"

Crimă şocantă comisă de trei copii în Buzău. Trei băieţi de 9, 10 şi 15 ani au ucis cu bestialitate un vecin pentru a-i fura o bicicletă. În timp ce oamenii din sat spun că cei trei dădeau semne de violenţă extremă, autorităţile cred că totul a fost o joacă. Criminalii sunt în libertate şi cel mai probabil nu vor plăti pentru faptele lor, pentru că, spun specialiştii- legea e extrem de blândă cu copiii.

de Adrian Obreja

la 26.03.2023, 09:05

Vezi și

Bătrânul de 81 de ani a fost ucis cu brutalitate de cei trei copii care îi puteau fi strănepoţi şi pe care îi cunoştea foarte bine. Băieţii l-ar fi urmărit când a plecat de acasă, l-au prins departe de sat, într-o vie şi l-au omorât în bătaie. Un vecin a descoperit teribila faptă.

Marcel Busuioc, martor: Eu aici treceam pe drum asa si mi-am aruncat ochii, dar am zis că era manechin sau ceva de aici

Voinea Neaga, fiica lui Tudor Samoila: A fost bătut de niste copii

Fiica bărbatului e îngrozită de cruzimea celor trei copii de 9, 10 şi 15 ani.

Voinea Neaga, fiica lui Tudor Samoilă: A fost legat de mâini, de picioare, târât, şi de gât l-ar fi legat, l-a udat cu apă, l-au batjocorit, l-au umilit, a fost distracţia unor copii bolnavi.

Motivul crimei: furtul unei biciclete

Toţi cei trei băieţi sunt din familii monoparentale. Motivul crimei e la fel de şocant ca fapta în sine. L-au ucis pentru a-i fura bicicleta. Vecinii sunt terifiaţi, povestesc că cei trei băieţi îl vizitau pe bătrânul Samoilă şi îl ajutau des la muncă în curte.

Vecin: Era om paşnic el, era om al bisericii cum s-ar spune

Minorii vor fi asistați în anchetă de reprezentanții Protecției Copilului.

Ion Ștefan, director Direcția de Asistență Socială Pogoanele: Aceşti minori provin din familii monoparentale, sunt beneficiari de ajutor social şi alocaţie de susţinere familiă. Ei nu au creat probleme majore.

Florin Dumitraşcu, primar Pogoanele: Erau monitorizaţi, mari probleme nu, doar că lipseau de la şcoală.

Vecin: Se şi spunea, când îi vedeai: ăştia or să fie infractorii de mâine. Cresc uşor aşa

Legea pentru minori, chiar în cazuri de infracţiuni grave, e extrem de permisivă, spun criminaliştii, cu atât mai mult pentru copiii care provin din familii dezbinate.

Dan Antonescu, criminalist: La momentul actual, informaţia, gradul de acces al minorului la foarte multe mesaje de orice fel, au dus în opinia mea prevederile codului penal într-o zonă unde nu mai acoperă realitatea.

Conform codului penal, băieţii de 9 şi 10 ani nu vor păţi nimic

Dan Antonescu, criminalist: Ei până la 14 ani, indiferent de infracţiunea pe care o comit, nu răspund din punct de vedere penal

Voinea Neaga, fiica: Vor face mai departe acelaşi lucru, şi nu o dată, nu de două ori

Şi băiatul de 15 ani ar putea scăpa uşor

Dan Antonescu, criminalist: Pentru a putea fi pedepsit cu o pedeapsă privativă de libertate, trebuie stabilit prin expertiză medico legală psihiatrică faptul că el avea discernământ la momentul comiterii faptei

Dacă se va dovedi că băiatul de 15 ani a acţionat în deplină cunoştiinţă a faptelor sale, va ajunge într-unul dintre cele 4 centre de detenţie pentru minori din România. În cele mai multe state europene, minorii răspund de la 14 sau 16 ani, dar în Polonia şi Franţa de la 13 ani; în Turcia şi Scoţia de la 12 ani; în Elveţia, Anglia şi Irlanda de Nord de la 10 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Legea extrem de blândă i-ar putea scăpa de pedeapsă pe minorii criminali din Buzău. Bătrânul, omorât în chinuri pentru o bicicletă: "Distracţia unor copii bolnavi"