Antena Meniu Search
x

CEx PSD, marți, la ora 18:00, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Liderii PSD au convocat Comitetul Executiv al PSD pentru data de marți, 28 mai, la ora 18:00. Întâlnirea va avea loc ca urmare a condamnării la închisoare cu executare a președintelui social-democrat Liviu Dragnea.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 17:52

CEx PSD
Liderii PSD au convocat Comitetul Executiv pentru marți, la ora 18:00 - Mediafax Foto via Hepta

Liderii PSD au convocat Comitetul Executiv al PSD pentru data de marți, 28 mai, la ora 18:00. Întâlnirea va avea loc ca urmare a condamnării la închisoare cu executare a președintelui social-democrat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care preşedintele PSD a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că PSD trebuie să recunoască, ”fără niciun fel de rezervă” rezultatul alegerilor şi decizia pronunţată de magistraţi şi să găsească soluţii pentru reechilibrarea partidului. Andronescu nu crede că sentinţa lui Liviu Dragnea are vreo legătură cu rezultatul alegerilor.

Criticile la adresa lui Liviu Dragnea s-au intensificat de duminică seara, când au fost anunțate rezultatele la Alegerile Europarlamentare. Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, spunând că acesta a reuşit să compromită încrederea covârşitoare acordată de români în 2016 şi a trădat aşteptările alegătorilor partidului.

"Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum şi în majoritatea secţiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!", a spus Oprişan.

Viorica Dăncilă, alături de Liviu Dragnea

"Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil", a declarat Dăncilă.

Ea a spus că nu vor comenta decizia instanţei.

"Suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11, Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia indiferent de solitcările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlament în urma uneii moţiuni de cenzură dacă aceasta va fi depusă, nu înseamnă că dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » CEx PSD, marți, la ora 18:00, după condamnarea lui Liviu Dragnea