Antena Meniu Search
x

Mai multe localități din Argeș și Brașov riscă să fie carantinate. Orban: Se impune la 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori

Mai multe localități din Argeș și Brașov sunt sub monitorizare, iar dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va crește, ar putea intra în carantină. Ludovic Orban a subliniat că se impune carantina zonală doar dacă sunt minim 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.07.2020, 08:24

Ludovic Orban: Carantina zonala se impune la 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori
Ludovic Orban: Carantina zonala se impune la 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori - Facebook/Guvernul Romaniei
  • Orban a subliniat că nu suntem în situația de a carantina un județ, ci doar localități.
  • Sunt vizate localitățile unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că autorităţile au în evaluare câte 3 localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, unde, dacă va fi necesar, va fi dispusă măsura carantinării.

"Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr... În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului", a declarat Ludovic Orban.

Orban a subliniat că „nu suntem în situația de a carantina un județ” dar că, în prezent, există un număr de localități care sunt sub supraveghere.

"Dacă într-o localitate - de exemplu, un sat sau un cartier sau o localitate, o comună sau un oraş - există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depăşeşte numărul de cazuri de minimum trei cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală şi se pot dispune măsuri restrictive pentru zona care este carantinată, ţinând cont, în mod evident, de cauza principală care a dus la răspândirea virusului pentru a contracara, practic, prin măsurile restrictive, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului", a spus Orban.

Întrebat care sunt acele localităţi care ar putea fi carantinate, premierul a replicat: "Nu vă dau astfel de informaţii. Când vor fi localităţi, vom demara procedura şi vom anunţa public".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Mai multe localități din Argeș și Brașov riscă să fie carantinate. Orban: Se impune la 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori