Antena Meniu Search
x

Medic român vaccinat anti-Covid în Marea Britanie. Mesajul dr. Corina Ichim, la două zile după prima doză de vaccin

Un medic român din Marea Britanie s-a numărat printre primele persoane din lume care au primit vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.12.2020, 10:23

Mesajul dr. Corina Ichim, la două zile după prima doză de vaccin
Mesajul dr. Corina Ichim, la două zile după prima doză de vaccin - Facebook
  • Medicul Corina Ichim transmite că ”vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toţii şi scădem incidența transmiterii virusului”.

Corina Ichim, medic chirurg în Marea Britanie, a transmis un mesaj de încurajare pe pagina de Facebook ”Medici la datorie!”, la două zile după ce a primit prima doză de vaccin anti-Covid-19.

Aş dori să vă încurajez cu privire la mult prea controversatul vaccin anti-Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doză pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) şi în afară de o neobişnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers. Sper să vă conving că merită consideraţie şi să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toţii şi scădem incidența transmiterii virusului”, a scris Corina Ichim luni, la două zile după ce s-a vaccinat.

Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-Covid-19 săptămâna trecută. 

Vaccinarea anti-Covid-19 în Anglia

Guvernul britanic a schimbat strategia de vaccinare pe ultima sută de metri. Nu medicii au fost primii imunizați împotriva coronavirusului, ci vârstnicii din azile și îngrijitorii lor, abia apoi urmând și cadrele medicale. Astfel, prima persoană care a fost vaccinată este o bunică în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord.

Margaret Keenan a declarat că se simte privilegiată să fie prima persoană vaccinată împotriva Covid-19. 

"Este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an. Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl primească. Dacă eu îl pot face la 90 de ani, atunci şi voi îl puteţi face”, au fost declarațiile bunicii, imediat după administrarea primei doze a vaccinului Pfizer.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, nerecomandat celor cu alergii 

Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale din Marea Britanie a anunțat, la o zi după ce medicii au început imunizarea cetățenilor, că persoanele cu antecedente de reacții alergice semnificative nu ar trebui să primească vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania Pfizer-BioNTech.

Avertismentul a venit după ce două persoane vaccinate anti-COVID au avut reacții alergice puternice, imediat după administrarea serului.

Cei doi au avut o reacție anafilactoidă, care s-a manifetat printr-o erupție pe piele, senzație de respirație îngreunată și o scădere a tensiunii arteriale. Însă, în prezent, aceștia "se recuperează bine”,

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medic român vaccinat anti-Covid în Marea Britanie. Mesajul dr. Corina Ichim, la două zile după prima doză de vaccin