Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mișcarea riscantă a Marii Britanii îi aduce acum beneficii enorme. OMS spune că Marea Britanie ar trebui să dea și altora din vaccinurile sale

Trimisul special al OMS pentru COVID-19, Dr. David Nabarro a declarat că Marea Britanie ar trebui să înceapă să ofere din vaccinurile sale și altor țări, după ce toată populația de peste 50 de ani a fost inoculată.

de Cristian Ionescu

la 07.02.2021 , 11:42

Mișcarea riscantă a Marii Britanii îi aduce acum beneficii enorme, scrie presa internațională - Profimedia

OMS cere Marii Britanii să dea din stocurile de vaccin și altor țări

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marea Britanie are acum printre cele mai solide stocuri de vaccin anti-Covid, după ce și-a asumat mai multe riscuri comandând în avans milioane de doze, spre deosebire de Uniunea Europeană, care a ales calea mai prudentă.

Articolul continuă după reclamă

Marea Britanie a comandat acum încă 40 de milioane de doze și are opțiuni pentru mai multe de la Valneva, care are o fabrică în Scoția. UE este încă în discuții cu compania.

Acest model al Marii Britanii care investește agresiv și devreme, în timp ce UE adoptă o abordare mai lentă și mai prudentă, a fost semnul distinctiv al cursei de vaccinuri din Europa - și oferă o fereastră către problemele care au determinat lansarea vaccinării de către cel mai mare bloc comercial din lume, scrie AFP.

UE a jucat prudent

Ca și alte țări care s-au mișcat rapid, negocierea contractelor mai devreme a ajutat Marea Britanie să evite unele dintre problemele de aprovizionare cu vaccin cu care s-a confruntat UE, atunci când AstraZeneca a spus că s-a lovit de o problemă de producție.

Președintele Valneva, Franck Grimaud, a declarat pentru AP că Marea Britanie va primi doze de vaccin mai devreme, deoarece a semnat mai întâi. La fel a anunțat și CEO-ul AstraZeneca. Marea Britanie va primi prima transportul deoarece a semnat prima.

Dar Marea Britanie a demonstrat, de asemenea, rapiditate și agilitate în alte domenii: agenția sa de reglementare a autorizat vaccinurile mai repede decât UE, iar guvernul său a experimentat extinderea timpului între vaccin și rapel, permițându-i să lanseze primele doze mai repede, astfel încât mai multe persoane câștigă o protecție mai rapid. UE a fost mai prudentă în ambele privințe.

Marea Britanie ar fi riscat enorm

UE a fost, de asemenea, mai lentă în a aproba vaccinurile, optând pentru un proces mai lung care a oferit un control mai aprofundat al Agenției Europene pentru Medicamente, mai degrabă decât autorizația de urgență, pentru a asigura o mai mare încredere publică, decizie pe care încă o apără.

Drept urmare, Marea Britanie a început să administreze vaccinuri pe 8 decembrie, în timp ce UE pe 27 decembrie. De atunci, UE nu a mai ajuns din urmă Marea Britanie.

Liderii europeni susțin în continuare că Marea Britanie și-a asumat riscuri enorme. "Nu ar trebui să regretăm faptul că Europa joacă cu prudență. De fapt, cred că este un lucru bun", a spus Catherine Moureaux, primarul municipalității Molenbeek din Bruxelles.

Cristian Ionescu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Mișcarea riscantă a Marii Britanii îi aduce acum beneficii enorme. OMS spune că Marea Britanie ar trebui să dea și altora din vaccinurile sale