Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei bancomatului din Constanţa. Ce spune un expert în mafia italiană despre cum ar fi acţionat Katia, membră a 'Ndrangheta

Au apărut primele imagini cu momentul în care bancomatul din Constanţa este aruncat în aer. În înregistrare apar şi cei doi hoţi, care pun explozibilul şi fug. După ce au fost prinşi, indivizii au stat mai bine de 12 ore în faţa anchetatorilor, la audieri. Au dat explicaţii despre legăturile cu mafia calabreză, 'Ndrangheta, din care femeia ar face parte.

de Cornelia Crîşmaru

la 30.11.2022, 19:44

Vezi și

Este momentul în care bancomatul din faţa Pavilionului Expozițional din Constanţa sare în aer. În imagini se vede cum, cu doar câteva secunde înainte de explozie, hoţii fug de lângă ATM. Cu o lanternă în mână, se îndepărtează pentru a nu fi surprinşi de suflul bubuiturii. Clădirea se luminează, iar bucăţi uriaşe din pereţi sar în toate părţile. Prinşi la scurt timp după faptă, Katia Sanginesi şi românul care i-a fost complice au stat mai bine de 12 ore la audieri.

Femeia este un infractor cu experienţă, face parte din una dintre cele mai sângeroase grupări de crimă organizată din lume - 'Ndrangheta sau mafia calabreză.

Reporter: Care sunt acuzaţiile oficiale care li se aduc?

Țandără Mariana, avocat: Distrugere, furt calificat şi nerespectarea regimului materialelor explozive.

Pe acelaşi subiect

Timp de doi ani, italianca a fost investigată de poliţiştii din Peninsulă pentru mai multe furturi din bancomate. Acum a pus în practică în România tot ce a învăţat acolo. Unul dintre carabinieri i-a recunoscut modul de lucru: Devil's Pizza sau marmota.

Amedeo Consales, colonel Carabinieri: Dispozitivul e introdus în bancomat, detonat de la distanță din motive de siguranță pentru cel care operează, bancomatul explodează, hoţii iau banii, fug cu vehiculul furat și apoi îl abandonează, nu foarte departe de obiectiv. După care dispar la bordul vehiculelor așa-zis "curate".

Vestea capturării Katiei Sanginesi a ajuns şi în Italia

Amedeo Consales, colonel Carabinieri: Eu știu ca au fost episoade similare și în alte țări europene. Singura convergență pe care o avem în acest moment este tocmai cu România. Am aflat de arestarea Sanginesi.

Katia Sanginesi n-ar fi acţionat la comanda 'Ndrangheta. Pe lângă sarcinile pe care le-ar fi avut în organizaţia mafiotă, femeia ar fi încercat să-şi rotunjească veniturile.

Simone di Meo, expert în mafia italiana: Este foarte posibil ca persoane afiliate la 'Ndrangheta să fi decis autonom să întreprindă activităţi criminale cum este asaltul asupra bancomatelor. 'Ndrangheta poate să reprezinte elementul propulsor al acestui fenomen.

Cei doi hoţi care au la activ două bancomate aruncate în aer şi o tentativă în România au primit arest preventiv pentru 30 de zile.

Reporter: Andreea Filip

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Momentul exploziei bancomatului din Constanţa. Ce spune un expert în mafia italiană despre cum ar fi acţionat Katia, membră a 'Ndrangheta