NASA deschide Staţia Spaţială Internaţională pentru zboruri comerciale (Video)
Turismul spaţial va deveni realitate începând de anul viitor. NASA a anunţat că va permite turiştilor şi companiilor să utilizeze Staţia Spaţială Internaţională din 2020.
Turismul spaţial va deveni realitate începând de anul viitor. NASA a anunţat că va permite turiştilor şi companiilor să utilizeze Staţia Spaţială Internaţională din 2020. Astronauţii privaţi vor fi transporaţi exclusiv de cele două companii care dezvoltă vehicule spaţiale pentru NASA, adică SpaceX şi Boeing. Cei interesaţi de o astfel de călătorie vor trebuie să scoată din buzunare cel puţin 58 de milioane de dolari şi costuri suplimentare pentru şederea la Staţia Spaţială.
Astronauţii amatori vor fi transportaţi exclusiv de cele două companii care în prezent dezvoltă vehicule pentru NASA: SpaceX, cu capsula Crew Dragon, şi Boeing, care construieşte capsula Starliner.
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
- Cinci membri ai unei comisii INML, urmăriţi penal în cazul renumitului chirurg de la Fundeni acuzat de malpraxis....
- Ce recompensă primesc de la stat vânătorii de comori, pentru fiecare descoperire arheologică. Uneori uită răsplata
- Fructul românesc cu care Cristian a ieșit deja pe piaţă. Un kg e dublu acum faţă de cel din import
Sejururile private pe Staţia Spaţială internaţională vor dura până la 30 de zile.
În ceea ce priveşte costurile: transportul dus-întors, care va reprezenta cea mai scumpă parte a aventurii, va porni de la un preţ de circa 58 de milioane de dolari. Iar pentru o zi de cazare spaţială:
Oficalii agenţiei spaţiale americane au subliniat că noua eră a călătoriilor spaţiale comericale realizate de companii private va permite NASA să se concentreze mai mult pe ţelul propus de administraţia Trump. Astfel, NASA a anunţat că va trimite noi astronauţi, printre care în premieră şi o femeie pe suprafaţa Lunii până în 2024.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰