Antena Meniu Search
x

Noul An Chinezesc, sărbătorit cu bucurie și îngrijorare

În China, festivităţile cu ocazia Noului An au fost anulate din cauza virusului ucigaş, dar nici comunitatea chineză din România nu s-a prea înghesuit să sărbătorească. Aşa că mulţi dintre patronii restaurantelor chinezeşti au petrecut alături de români.

de Redactia Observator

la 25.01.2020, 11:41

Vezi și

În China, festivităţile cu ocazia Noului An au fost anulate din cauza virusului ucigaş, dar nici comunitatea chineză din România nu s-a prea înghesuit să sărbătorească. Aşa că mulţi dintre patronii restaurantelor chinezeşti au petrecut alături de români.

S-au pregătit ca la carte, cu mâncare tradiţională, de la sushi până la ghearele de raţă, despre care se spune că aduc noroc. În toiul distracţiei, s-au gândit însă şi la rudele lor care sunt în primejdie.

Bin Bai a venit în România acum 16 ani. Tot aici şi-a întemeiat o familie, împreună cu o româncă, dar a pus pe picioare şi o afacere.

Chiar dacă e departe de ţara unde s-a născut, îşi respectă tradiţiile. De Anul Nou chinezesc, a avut grijă să pună bani în buzunar şi să poarte roşu. Şi, obligatoriu, mănâncă peşte, dar şi noodles, celebrii tăiţei chinezeşti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă a dat o mare petrecere şi s-a distrat, nu şi-a uitat familia din China, ţara greu încercată în această perioadă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toată lumea a muncit zile la rând pentru revelionul chinezesc. În bucătăria lui Bin s-au pregătit tot felul de mâncăruri delicioase.

Deşi român, barmanul ştie să pregătească băuturile chinezeşti ca la carte. 

Sorin, barman: Am zis să facem o băutură ceva mai picantă, pentru că tot suntem pe chinezesc şi ei mănâncă ceva mai iute, aşa că mergem pe ceva mai spicy. 50 ml de vodka, 20 de ml de lămâie, 20 de ml de sirop de mango. La final ceva mai iute, suc de ghimbir.

Şi artistul serii, Fang, este din China. S-a stabilit aici de câţiva şi s-a căsătorit, şi el, tot cu o româncă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul nou chinezesc a fost întâmpinat şi de români, care au umplut restaurantul. Noul an chinezesc este, potrivit tradiţiei, cel al Şobolanului de Metal. Chinezii spun că va fi prosper, norocos şi creativ pentru aproape toate semnele zodiacale. Dar pentru asta, trebuie să fim disciplinaţi şi perseverenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noul An Chinezesc, sărbătorit cu bucurie și îngrijorare