Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 16 iunie

Știrile zilei - 16 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 23:04

Observator Update, știrile zilei din 16 iunie
Observator Update, știrile zilei din 16 iunie - Pixabay
  • Spitalele de boli infecţioase din ţară se umplu iar cu bolnavi
  • Reguli stricte pentru grădinițe și creșe, pentru a putea funcționa pe timpul verii
  • Mii de români au stat zeci de ore în vama Nădlac, ca să intre în țară

1. Spitalele de boli infecţioase din ţară se umplu iar cu bolnavi. La Matei Balş, toate paturile sunt ocupate

A scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19 în ţara noastră în ultimele 24 de ore. E drept, s-au făcut şi mai puţine teste decât zilele trecute, când au fost raportate cifre alarmante de noi îmbolnăviri. Nu e cazul să ne bucurăm, suntem în a cincea zi consecutiv în care creşte numărul de cazuri active. În spitale, ambulanţele aduc pe bandă rulantă pacienţi aşa că medicii şi autorităţile fac apel să respectăm regulie de protecţie sanitară.

2. Reguli stricte pentru grădinițe și creșe, pentru a putea funcționa pe timpul verii

Între aceste măsuri se numără faptul că materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. De asemenea trebuie eliminate covoarele, mochetele, perdelele sau draperiile. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

3. Mii de români au stat zeci de ore în vama Nădlac, ca să intre în țară

Începând cu 15 iunie românii care vin din țările care au mai puțin de 5 îmbolnăviri la un milion de locuitori nu mai sunt obligați să intre în izolare, ceea ce i-a făcut pe mulți să se întoarcă acasă. Vama Nădlac s-a blocat din nou, practic, de duminică de la miezul nopții, mii de români așteptând să intre în țară. Pentru că s-a păstrat obligativitatea completării unor documente, la graniță, coada e imensă. 

Citește și:

4. Patru elevi au ucis și incendiat un prieten, în Reșița, după o petrecere. Adolescenţii au fost reţinuţi

Ororile din Mehedinţi s-au repetat în Reşiţa, unde procurorii au descoperit în spatele unui incendiu o crimă de o brutalitate extremă. Aici, autorii sunt patru elevi, niciunul mai mare de 17 ani. Iar victima este chiar prietenul lor, un bărbat de 29 de ani. Adolescenţii l-au bătut, iar apoi i-au incendiat trupul ca să-şi ascundă urmele. Tragedia s-a petrecut chiar în timpul unei petreceri.

5. Victima criminalului din Mehedinți este în stare extrem de gravă. Medici: Fata de 17 ani are arsuri profunde

Tânăra de 17 ani din Mehedinți, care a căzut victimă unui criminal cu care ar fi avut o relație, este în stare extrem de gravă, intubată și ventilată, anunță medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București. Fata, care se află la ATI, a suferit arsuri foarte grave care îi pun viața în pericol.

Citește și:

Ce trebuie să știi:

- A început Evaluarea Națională. Vezi baremul și subiectele la Limba și literatura română

- Grindina de mari dimensiuni a făcut ravagii în agricultură

- Furtunile continuă să facă prăpăd în mai multe zone din ţară

Prognoza meteo pentru astăzi

Instabilitatea atmosfericã va fi în continuare accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest, sud-vest, în centru şi nord-est, precum şi în zonele montane.

Vor fi perioade cu înnorãri, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade.

Citește și:

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 15...16 grade.

Perioade în care se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 16 iunie