Antena Meniu Search
x

Pelerinaj la moaștele Sfintei Filofteia, la Alba Iulia. Racla a fost adusă de la Curtea de Argeş

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia este în sărbătoare. La Catedrala Încoronării au fost aduse, de la Curtea de Argeș, moaștele Sfintei Filofeia.

Vezi și

În acest weekend, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia este în sărbătoare. La Catedrala Încoronării au fost aduse, de la Curtea de Argeș, moaștele Sfintei Filofteia, iar sute de credincioşi au venit să se închine. Şi au făcut-o în linişte, fără să se îmbrâncească.

Sfânta Muceniţă Filofteia este considerată patroana spirituală a copiilor, a tinerilor și a mamelor, ocrotitoarea celor săraci şi tămăduitoarea celor bolnavi. 

Credincioşii au curs, cu sutele, să se închine şi să primească speranţă.

Moaştele au fost aduse aseară la Alba Iulia de la Curtea de Argeş. 

Un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, dar şi cu arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic au înconjurat Catedrala cu racla sfântă, purtată pe braţe.

Apoi, racla a fost depusă într-un loc special amenajat, (ILL 17.00) unde pelerinii s-au aliniat să le atingă şi să se roage. Au aşteptat în linişte să le vină rândul, iar, la final, fiecare a primit o iconiţă cu Sfânta Filofteia.

Moaştele Sfintei Filofteia sunt intacte şi sunt păstrate într-o raclă de argint aurit. 

Se spune că aceia care ar îndrăzni să înstrăineze fragmente din Sfintele Moaşte ar fi loviţi de un blestem.

Sfânta a trăit în secolul al treisprezecelea, în sudul Dunării şi a murit la vârsta de 12 ani. Este pomenită de Biserica Ortodoxă pe 7 decembrie. Moaştele vor rămâne la Alba Iulia până luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la moaștele Sfintei Filofteia, la Alba Iulia. Racla a fost adusă de la Curtea de Argeş