Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Percheziţii în Caraş Severin. Sunt vizaţi traficanţi de persoane care-şi duceau victimele în Anglia prin metoda 'LOVER BOY'

de Redactia Observator

la 07.09.2017 , 12:10

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Caraş-Severin au efectuat miercuri şapte percheziţii domiciliare, în zona Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru trafic de persoane pe relaţia România-Anglia, informează IGPR.

Investigaţiile în cauză au început în cursul acestui an, când poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au demarat cercetările într-un dosar penal penală având ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, în forma exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, prin metoda ,,lover-boy", se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, în luna mai 2017, una dintre victime, imediat după ce a împlinit 18 ani şi fără a mai fi lăsată să-şi termine studiile, a fost convinsă de un bărbat, de 18 ani, din Moldova Nouă, să plece împreună în Anglia, primind garanţii că prin intermediul unor rude ale acestuia îşi vor găsi un loc de muncă şi îşi vor construi un viitor împreună.

Articolul continuă după reclamă

La scurt timp după sosirea în Anglia, victima a fost lăsată în compania altor doi bărbaţi, de 32, respectiv 21 ani, ambii din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, bărbatul de 18 ani întorcându-se în România. Ulterior, prin constrângere, victima a fost obligată să practice prostituţia, în Londra.

S-a iniţiat colaborarea cu autorităţile din Anglia, iar ca urmare a datelor operative transmise de autorităţile române, la data de 6 iulie a.c. poliţia londoneză a descins la o adresă din Londra, victima fiind salvată şi predată autorităţilor de protecţie a victimelor traficului de persoane.

La aceeaşi adresă au fost identificaţi cei doi bărbaţi, de 32 şi 21 de ani, precum şi o altă tânără despre care există date că ar fi practicat prostituţia. Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale în cauză.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - B. T. Caraş-Severin, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş Severin.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Percheziţii în Caraş Severin. Sunt vizaţi traficanţi de persoane care-şi duceau victimele în Anglia prin metoda 'LOVER BOY'