Antena Meniu Search
x

Video Pericolul din farfurie, de sărbători. Aproape 200 de persoane au ajuns la Urgenţe, doar în Bucureşti

Totul e tentat şi greu de refuzat. Sarmale, drob, ouă sau cozanac sunt doar câteva dintre alimentele care nu lipsesc, însă mulţi nu sunt atenţi la numărul E-urilor care se află în farfuriile lor şi nici la cantităţile de zahăr pe care le consumă. Nutriţioniştii au câteva sfaturi pentru eliminarea aditivilor din organism. Mersul la sala de fitness este o altă soluţie.

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 20:43

Vezi și

Aditivi, cantităţi uriaşe de zahăr şi de sare şi excesul. Sunt pericolele ascunse în spatele meselor îmbelşugate de Paşte. Specialiştii spun că pe o masă de sărbători se pot găsi chiar şi 163 de E-uri, în pâine, mezeluri, muştar şi maioneză. Cantităţile de sare şi zahăr sunt şi ele considerabile: aproape 32 grame de sare și peste 200 grame de zahăr.

Sorin Mierlea, InfoCons: Să citim eticheta. Când discutăm despre produse care au peste 5 aditivi sau peste 3 aditivi, ar trebui să fim mai atenţi, unde cumulul lor poate duce la anumite probleme de sănătate.

La o singură masă putem să adunăm sarea şi zahărul pentru o săptămână. Iar excesele alimentare duc la probleme digestive.

Ana Maria Demetrescu, nutriţionist: Eu, în general, recomand ca preparatele să fi împărţite oarecum pe cele 3 mese. Adică să nu se aşezăm la masă să mâncăm şi felul unu, felul doi şi desert. Lăsăm puţin alcoolul şi încercăm apă, nu sucuri, mare atenţie! Sau ceaiuri. Un ceai de mătase de porumb, un ceai de lămâie dacă avem greţuri şi bine ar fi să evităm medicamentele. 

Pe acelaşi subiect

În ciuda sfaturilor, mulţi nu se pot abţine. Doar în Bucureşti, în ultimele 24 de ore, Urgenţele au fost pline.

Alis Grasu, SABIF: În perioada sărbătorilor Pascale am constatat că au fost şi 169 de persoane care au prezentat probleme digestive în acest interval de timp.

Sălile, luate cu asalt după sărbători

Cei care se simt vinovaţi că au mâncat prea mult se tratează la sală.

Antonio Armean, antrenor fitness: Au un regim alimentar făcut în urmă cu câteva luni, în pragul sărbătorilor le-am recomandat să îl țină cât pot, dacă se mai scapă nu e nici o problemă.

Andrei a sărit peste masa de prânz şi a preferat să vină la sală imedat ce s-a deschis.

Andrei: Cumva încerc să păstrez obiceiul de dinainte de Paşte. Încerc să menţin disciplina. În cazul în care masa a fost mai bogată caloric, ar fi ok să ţinem cont de treaba asta şi atunci când ne întoarcem la sală să încercăm să ardem caloriile acelea.

Instructorii de fitness recomandă exerciţii ceva mai blânde, fără efort în exces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Pericolul din farfurie, de sărbători. Aproape 200 de persoane au ajuns la Urgenţe, doar în Bucureşti