Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 20 de turişti, intoxicaţi cu clor în piscina unui hotel din Olimp. Ce s-ar fi întâmplat de fapt: "A fost o chestie de un minut"

Situaţie de urgenţă la un hotel de pe litoral. 24 de turişti au acuzat stări de rău şi senzaţii de sufocare, după ce s-ar fi intoxicat cu clor din apa piscinei unde erau cazaţi. Dintre aceştia, 13 persoane, printre care 7 copii au fost transportate la spital. Iar în judeţul Mehedinţi, alţi 47 de turişti din Ungaria au ajuns la spital, după ce au acuzat stări de rău în urma mesei servite la o pensiune din Băile Herculane.

de Andreea Filip

la 16.07.2024 , 08:37

Mai mulţi adulţi şi copii au acuzat stări de rău şi senzaţii de sufocare după ce ar fi intrat în piscina unui hotel din staţiunea Olimp, unde erau cazaţi. În urma apelului la 112, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Alarma s-a dat în jurul orei 18. La faţa locului au ajuns şapte ambulanţe, dar şi două autospeciale de transport victime multiple.

Intoxicaţi în piscina hotelului din Olimp

Deşi în piscină se aflau peste 50 de persoane, cei mai mulţi nu au avut niciun simptom. Pe de altă parte, autorităţile hoteliere spun că apa din piscină se află în parametri optimi în urma testelor făcute de către un echipaj CBRN şi unul de la DSV. 

Vezi și

"Clar a fost un moment în care acest aparat automat de filtrare a aruncat o cantitate mai mare de clor, iar clorul se evoporă şi nu-ţi dai seama după nici măcar o jumătate de oră, cu toate că am luat pe loc testele", a declarat Mohammad Murad, Federaţia Patronatelor din Turism.

Pe acelaşi subiect

"A fost o chestie de un minut, ceva intoxicaţie cu clor din ce am înţeles. (Reporter: Intraţi de obicei piscină?) Da, păi având în vedere condiţiile de la mare... numai piscină", spune un bărbat. "Nu puteai sta acolo, nu se putea respira. Începeau să-ţi lăcrimeze ochii", povesteşte un băiat.

La spital au ajuns 6 adulţi şi 7 copii, iar la faţa locului au mai fost asistate medical alte 11 persoane. 

De la restaurant la spital, în Băile Herculane

O situaţie de urgenţă a fost şi la Băile Herculane, unde 47 de turişti veniţi din Ungaria au ajuns la spital, după ce au servit masa la pensiunea în care erau cazaţi. "Au acuzat dureri abdominale, vărsături, grețuri, ceea ce indus faptul că poate fi o toxiinfecție alimentară", a declarat Adrian Cican, manager Spitalul Municipal Orșova.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a deschis o anchetă în acest sens. Se ia în calcul varianta ca mâncarea să fi fost infectată cu Salmonella.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Peste 20 de turişti, intoxicaţi cu clor în piscina unui hotel din Olimp. Ce s-ar fi întâmplat de fapt: "A fost o chestie de un minut"