Ploaia îngheţată a lăsat 100.000 de locuinţe fără curent electric
Au fost luate măsuri extreme, pentru o vreme extremă, iar medici şi militari au fost chemaţi de acasă. Echipajele au stat ieri pe teren toată ziua, nu s-au mai retras în unităţi, tocmai ca să ajungă mai repede la intervenţii.
Au fost luate măsuri extreme, pentru o vreme extremă, iar medici şi militari au fost chemaţi de acasă. Echipajele au stat ieri pe teren toată ziua, nu s-au mai retras în unităţi, tocmai ca să ajungă mai repede la intervenţii. În Capitală şi în 16 judeţe s-au desfăşurat misiuni contracronometru. Peste tot au căzut stâlpi de electricitate si peste 100 de mii de locuinţe din 180 de localităţi au rămas fără curent electric. Lângă Capitală, au fost zeci de mii de familii care au stat ore întregi fără energie. În cele mai afectate zone, au fost trimise generatoarele cumpărate pentru calamităţi.
Nivelul de alertă a fost ridicat în Capitală, după ce, în mai multe zone, oamenii au anunţat că se prăbuşesc stâlpi de electricitate.
Pe Calea Victoriei, stâlpii de metal s-au îndoit sub greutatea instalaţiilor de sărbători care erau prinse pe ei. Ca să evite o tragedie, mai multe echipe de muncitori încercau să desprindă bucăţile de gheaţă prinse de instalaţii.
Arborii prăbuşiţi au desprins kilometri întregi de cabluri de curent. Dispeceratele de urgenţă ale firmelor de intervenţii nu au mai făcut faţă.
În judeţul Ilfov, 21 de localităţi au rămas fără energie electrică. În total, 45.000 de familii din localităţile Buftea, Snagov, Mogoşoaia, Bragadiru sau Domneşti. Peste 100 de echipe ale Enel au intervenit toată ziua. Seara, oamenii aveau din nou curent.
Localităţi din 16 judeţe au fost afectate. În Caraş Severin, cinci comune nu au energie electrică de două zile.
Şi în Ialomiţa peste 40 de localităţi au rămas fără curent.
Oraşul Urziceni a fost aproape tot în beznă. 16 generatoare de mare putere au fost trimise spre toate zonele afectate din judeţ şi asigură acum energia electrică necesară.
Şi în Prahova au fost avarii la reţeaua de alimentare. Şi aici a fost nevoie de un generator pentru ca oamenii dintr-o comună să nu stea pe întuneric.
În Vâlcea, drumul naţional şapte, care face legatura intre Călimăneşti şi Căciulata, a fost inundat. Pompierii au adus mai multe motopompe ca să rezolve cât mai repede situaţia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰