Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost trimis în judecată, la un an după tragedie. Riscă ani grei de închisoare

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, o copila de 11 ani care se ducea cu o prietenă la școală, pe Bulevardul Laminorului din București, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă și până la 3 ani de detenție dacă magistrații îl vor găsi vinovat pentru vătămare corporală.

de Redactia Observator

la 05.01.2023 , 14:22

Raisa a murit pe 13 ianuarie 2022, accidentată de polițistul Constantin Popescu
Polițstul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost trimis în judecată, la un an după tragedie. Riscă ani grei de închisoare - Arhivă

"Polițistul Popescu ajunge față în față cu familia Raisei. În curând se împlinește un an de zile de la accidentul auto provocat de către un polițist din București, în timpul serviciului, și care a dus la decesul fetiței Raisa și vătămarea gravă a prietenei ei Marina. La fix un an de zile de la accident, polițistul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Amintesc și faptul că sunt chemate să răspundă la părți responsabile civilmente atât Direcția Generală de Poliție a Municipiului București cât și Administrația Străzilor, alături de Asiguratorul falit. Camera preliminară urmează în săptămânile viitoare", a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Accidentul în care a murit Raisa a întristat o țară întreagă

Poliţistul Constantin Popescu, aflat singur în maşină, a lovit pe 13 ianuarie 2022 două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei. În urma impactului, una dintre copile a murit, cealaltă fiind transportată la spital. 

Articolul continuă după reclamă

Acest caz a provocat emoţie în rândurile opiniei publice, iar imaginile în care poliţistul pare că mişcă cu piciorul trupul fetiţei aflat pe asfalt au generat un val de reacţii negative, însoţite şi de acuzaţii conform cărora se doreşte muşamalizarea cazului.

Pe acelaşi subiect

Reporterii Observator au stat de vorbă cu părinţii celor două fete lovite de agent pe trecerea de pietoni. Marina, fata care a supravieţuit, are coşmaruri şi retrăieşte momentele de după accident. Iar tatăl Raisei povesteşte că poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au spus să "termine cu circul" atunci când îşi striga disperarea că şi a pierdut fiica.

Se mai trezeşte noaptea. Tresare noaptea. Visează referitor la accident pentru că mă tot strigă: "Mami! Mami! Repede! Repede! Mă doare piciorul! Mami! Mami!" Eu am încercat să îi spun ce s-a întâmplat şi cu prietena ei ca să afle de la mine, să nu afle de la alţi prieteni. Am văzut-o că refuză să conştientizeze, să accepte situaţia", ne-a spus Denisa, mama Marinei.

Tatălui Raisei, care plângea după accident, i s-a spus "să termine cu circul"

Răpus de durere, tatăl Raisei a povestit scene incredibile petrecute după accident. Omul speră ca agentul să plătescă pentru că i-a răpit fiica de doar 11 ani.

"Mi-aduc aminte că unul dintre poliţişti sau o doamnă poliţistă. Eu tot ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus că să termin cu circul şi mă împingeau. "Gata, gata! Hai, terminaţi cu circul!". I-am şi spus unui domn poliţist: "Vreau să îl privesc şi eu în ochi pe acel poliţist. Unde este?" şi a spus că este aici, este într-o maşină, să stau liniştit că e bine. Păi eu ştiu că el e bine, dar nu mai e bine fata mea, copilul meu", a povestit tatăl Raisei.

Poliţistul a avut nevoie de aproximativ 48 de metri de la locul impactului pentru a opri maşina.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a scris o scrisoare familiei îndoliate

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, pe Bulevardul Laminorului din București, a scris o scrisoare emoționantă în care le cere iertare părinților îndoliați. "Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic accident. Nu pot să fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice!", a scris agentul.

"Îndurerată familie, 

Nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi dar...

Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic accident. Nu pot să fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice!

Pot doar în aceste momente să mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de sufletul fetiței dumneavoastră, sunt convins că o va face și mă rog în același timp să vă dea Dumnezeu putere în aceste momente grele pe care eu vi le-am cauzat.

Știu că nu am cum să vă cer acum să mă iertați, nici nu mă aștept la asta acum, doar atât sper ca în viitor să nu mă mai percepeți ca un criminal, ci ca pe un om care v-a greșit enorm și care va trăi toată viața cu această grea apăsare.

Am greșit, am greșit, și nu știu ce pot să mai fac. Îmi trec multe gânduri și oricât aș scrie tot aici revin, regret enorm cele întâmplate, și aș da orice să pot să mă întorc și să îndrept ce am făcut.

Mă opresc aici, pentru că indiferent cât aș mai spune nu va îndrepta ce am făcut.

Aș dori, dacă se poate, să vă trimit un ajutor pentru înmormântare.

Orice pot să ofer, o voi face.

Sincere regrete, Popescu Constantin".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Evenimente » Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost trimis în judecată, la un an după tragedie. Riscă ani grei de închisoare