Antena Meniu Search
x

Video Reacția Bisericii Ortodoxe, după ce s-a aflat că bebelușul din Suceava care a murit după botez suferea de pneumonie

Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul care l-a scufundat complet în apă pe bebelușul de câteva săptămâni din Suceava, în timpul botezului, iar copilul a murit la spital, ar trebui să ofere o reacție a bunului-simț, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.05.2021, 16:56

Reacția Bisericii Ortodoxe, după ce s-a aflat că bebelușul din Suceava care a murit după botez suferea de pneumonie
Micuțul fusese dus din biserică direct la Terapie Intensivă - Shutterstock (imagine ilustrativă)

„Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit acestuia, un om, cleric sau nu, care trece printr-un „oprobriu public fără să fie vinovat”, merită gestul minimal al unei firești reabilitări.

Decesul bebelușului din Suceava, produs pe fondul unei pneumonii

Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluș, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică și că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii, scrie „Monitorul de Suceava”.

Practic, concluziile raportului medico-legal în cazul băiețelului de 6 săptămâni sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache.

Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal și că va înainta și plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.

Imaginile cu momentul în care bebelușul din Suceava, care a murit după botez, este băgat în cristelniță

Bebelușul avea doar 6 săptămâni și a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, într-o biserică din Suceava. El a fost dus la Terapie Intensivă, dar a murit câteva ore mai târziu.

Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine la doar câteva momente după scufundarea tradițională în cristelniță.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat la momentul respectiv, în exclusivitate pentru Observator, că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maximum trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

"În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu", a declarat medicul Ionuț Bârsan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția Bisericii Ortodoxe, după ce s-a aflat că bebelușul din Suceava care a murit după botez suferea de pneumonie