Antena Meniu Search
x

Reacţia medicului Burnei, după ce Curtea de Apel i-a interzis definitiv să mai practice medicina în sistemul public de sănătate: "Nu este drept"

Medicul Gheorghe Burnei a reacţionat pe Facebook, după ce a aflat decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care i se interzice clar orice activitate medicală în sistemul public de sănătate.

Update ora 19:00 - Medicul Burnei susține o conferință de presă, în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care i se interzice orice activitate medicală în sistemul public de sănătate.

"Astăzi, Curtea de Apel a respins ceea ce Tribunalul a aprobat vinerea trecută, urmare a presiunii exercitate de memorandumul colegilor mei de la Spitalul 'Marie Curie'. Sunt chiar ei cei care m-au judecat, înainte s-o facă instanța de judecată! Pentru mine acești oameni au fost copiii mei. Am petrecut cu ei mai mult timp decât cu familia mea. Am renunțat la banii proprii din cercetare ca să le plătesc lor anii de studiu în doctorat. M-am luptat pentru ei să rămână în București și să profeseze la acest spital. Și am făcut asta pentru că vreau să las în urma mea medici competenți, care să aibă grijă de copiii românilor", a declarat joi seara Burnei, într-o conferință de presă.

Cu această ocazie, el și-a susținut nevinovăția.

"Sunt arătat cu degetul cum că am mutilat copii, când tot ce am făcut în 42 de ani de carieră a fost să găsesc soluții la situații disperate, imposibile, respinse de alți doctori. Să salvez vieți. Să aduc economii de milioane de euro Casei Naționale de Sănătate operând copii în țară și nu în străinătate. Să scutesc părinți de la îndatoriri pe viață, pe care sigur și le-ar fi făcut la bănci pentru copiii lor", a arătat medicul.

Pe acelaşi subiect

Medicul Gheorghe Burnei a reacţionat pe Facebook, după ce a aflat decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care i se interzice clar orice activitate medicală în sistemul public de sănătate.

"Nu inteleg decizia luata azi ...si nu este drept", a postat medicul pe Facebook, mesajul fiind însoţit de comentariul unei doamne care se declară siderată.

Curtea de Apel a respins astăzi cererea de modificare a conţinutului măsurii controlului judiciar formulată de medicul Burnei şi a menţinut interdicţia de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în Spitalul Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Decizia este definitvă.

"Procedura penală respinge cererea de modificare a conţinutului măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul BURNEI GHEORGHE. Menţine interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta în Spitalul

Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii.  În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpat împotriva încheierii. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul parţial avocat oficiu de 35 lei se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 31.08.2017", se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Reacţia medicului Burnei, după ce Curtea de Apel i-a interzis definitiv să mai practice medicina în sistemul public de sănătate: "Nu este drept"