Antena Meniu Search
x

Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale

Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale. Personalităţi din întreaga lume au trecut pragul restaurantului său.

Vezi și

Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale. Personalităţi din întreaga lume au trecut pragul restaurantului său aflat într-o zonă exclusivistă. Case de modă celebre precum Chanel sau Dior sunt abonate la delicioasele produse.

Suntem pe cea mai elegantă stradă din Paris, stradă pe care a locuit pentru prima dată şi Coco Chanel. Dacă ajungeţi aici şi vreţi să beţi o cafea, trebuie să ştiţi că singurul restaurant de pe acestă stradă aparţine unui român. 

Intrăm şi noi şi în bucătăria lui Cristian Văduva. Este ora şase dimineaţa, dar cuptoarele sunt deja încinse. Se pregătesc sute de baghete franţuzeşti, croissante şi peste 30 de tipuri de prăjituri. 

A ajuns aici în urmă cu 12 ani. 

Cristian Văduva, proprietarul restaurantului: "În ultimul an de liceu, am optat către o şcoală de cofetărie. pentru că pe vremea aceea România nu era în Uniunea Europeană şi era una dintre posibilăităţile de a pleca în afară."

A început de jos, mai întâi ca ucenic. Astăzi, însă, restaurantul său de poveste este unul dintre cele mai apreciate din capitala Franţei. 

Cristian Văduva, proprietarul restaurantului: "O parte din sala aceasta până acum 18 ani când s-au făcut renovări aparţinea lui Robespierre, unul dintre revoluţionari după cum ştiţi."

A devenit şi furnizor al marilor case de modă precum Dior sau Chanel. 

De altfel şi personalităţi precum Celine Dion sau Francois Holland au o pasiune pentru preparatele pregătite de el. <poze celebritati franta/share mac>

Iar pentru a mai îndulci dorul de casă, Cristian se înconjoară de români. De pildă, sofisticatele deserturi care ajung pe mese la multe evenimente exclusiviste ies din mâna lui Nicuşor din Braşov. 

Cristian Văduva nu-şi mai vede viitorul în România, dar rămâne ambasador în lumea mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Un român are Parisul la picioare. I-a cucerit pe francezi cu prăjiturile sale