Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandalul emisiilor: Fostul director al unui gigant de pe piaţa auto a primit 7 ani de închisoare după ce a ajutat la falsificarea testelor de poluare

Un fost director pentru mediu şi inginerie la divizia din Statele Unite a grupului german Volkswagen a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 11.12.2017 , 10:15

Un fost director pentru mediu şi inginerie la divizia din Statele Unite a grupului german Volkswagen, Oliver Schmidt, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru rolul jucat în manipularea testelor de poluare a automobilelor diesel.

Schmidt a fost condamnat săptămâna trecută la şapte ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 400.000 de dolari, nivelul maxim posibil potrivit unui acord convenit de german cu procurorii în luna august, după ce a recunoscut acuzaţiile de conspiraţie pentru inducerea în eroare a autorităţilor de reglementare şi de încălcare a legilor de protecţie a mediului. Schmidt a citit o declaraţie în instanţă în care şi-a recunoscut vina.

În martie, Volkswagen a recunoscut trei acuzaţii, în cadrul unui acord pentru închiderea investigaţiei americane referitoare la instalarea unui software pe vehiculele diesel pentru manipularea rezultatelor testelor de poluare.

Articolul continuă după reclamă

Schmidt a răspuns de departamentul pentru mediu şi inginerie al VW din Auburn Hills, Michigan, până în februarie 2015, şi a supravegheat problemele legate de emisii.

Procuratura americană a pus sub acuzare opt actuali şi foşti directori ai Volkswagen.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Scandalul emisiilor: Fostul director al unui gigant de pe piaţa auto a primit 7 ani de închisoare după ce a ajutat la falsificarea testelor de poluare