Schimbări peste schimbări! Cum vor arăta Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în 2018. Ministerul Educaţiei a publicat pe site MODELE DE SUBIECTE
Elevii de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a care vor participa in 2018 la Evaluarea Nationala si la examenul de bacalaureat pot incepe deja pregatirea pentru c

Elevii de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a care vor participa in 2018 la Evaluarea Nationala si la examenul de bacalaureat pot incepe deja pregatirea pentru cele doua testari. Ministerul Educatiei Nationale le-a pus la dispozitie modele de subiecte, a caror structura este similara cu cea din 2017.
Elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.
"Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala au fost construite in functie de trei cerinte: formulare clara, precisa si in stricta concordanta cu programele de examen, nivel mediu de dificultate si posibilitatea de a fi rezolvate in 120 de minute", precizeaza Ministerul.
Conform sursei citate, modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fisiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute in concordanta cu programele in vigoare ale examenului, astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea de analiza, de sinteza, de generalizare si de abstractizare a candidatilor.
- Șofer teribilist și inconștient, filmat făcând drifturi într-un sens giratoriu din Focşani. Tânărul, amendat...
- Autoturism de lux, dispărut din Olanda, găsit în România. Cine se afla la volan
- Bătrână transportată în portbagajul unei maşini, pe un drum din Mehedinţi. Un alt şofer a filmat momentul bizar
- "Ne câştigăm şi noi existenţa la copii". Samsarii care vând fructe pe marginea drumului, luaţi cu asalt de...
- Lot de ciocolată amăruie cu migdale şi sare de mare, retras din magazinele Mega Image. Ar putea conţine pietre de...
De asemenea, vizeaza cuprinderea echilibrata a materiei studiate, solicitandu-se demonstrarea competentelor prevazute in programele de examen, respectiv incadrarea in timpul prevazut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.
Se schimbă modalitatea de corectare!
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la sfârşitul lunii august, modificări în ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de Bacalaureat, precizând că probele orale vor avea loc ”în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar” pentru o ”descongestionare a materiei”. De asemenea, lucrările vor fi scanate, securizate cu ajutorul Sistemului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi corectate de către profesori ”unde doresc”.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a explicat, într-un mesaj video postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educaţiei Naţionale, că metodologia pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor vine cu două elemente de noutate.
”Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând ca probele practice să se desfăşoare, conform canendarului, la finalul clasei a XII-a. Nu facem altceva decât să aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, în 2010 am mai avut un asemenea gen de Bacalaureat organizat la fel. În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie – iulie probele scrise”, a afirmat ministrul Pop, care a precizat că şi modalitatea de corectare a lucrărilor se va modifica.
”Nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesorii. În centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrări, se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de către profesori, sau în centrul de corectare, sau în laptop, calculator, acasă sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clară”, a mai spus Liviu Pop.
Potrivit acestuia, ”nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează”.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰