Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 22 iunie

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 22 iunie, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 00:42

Bărbaţi în combinezoane dezinfectează o clasă
Sală a unei şcoli unde au loc examene naţionale e dezinfectată, 25 mai 2020 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Sunt afișate rezultatele la Evaluarea Națională.
  • Prima probă scrisă la Bacalaureat 2020.

1. Rezultatele la Evaluarea Națională sunt aflate astăzi. În premieră, listele sunt anonime

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională sunt anunțate luni de Ministerul Educației. Peste 170 de mii de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris la sesiunea din acest an, iar peste 160 de mii au susținut probele la română și matematică. Citește mai mult.

2. Bac 2020 ia startul cu proba la limba română

Bacalaureat 2020 începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Peste 150.000 de candidați s-au înscris la examenul din acest an, care este marcat de reguli stricte de prevenire și protecție împotriva coronavirus în sălile de clasă. Citește pe larg.

3. Filmul unei tragedii: dublă crimă, urmată de o sinucidere în Teleorman

Dublă crimă, urmată de sinucidere. Un bărbat şi-a ucis soţia şi fiica de un an şi trei luni, iar apoi şi-a luat viaţa. Martorul scenelor îngrozitoare a fost copilul cel mare al cuplului. La doar trei ani, fetiţa a ieşit în stradă şi a cerut ajutor pentru a-şi salva familia. Citește mai mult.

4. Căprioare sfâșiate la Grădina Zoologică din Galați de câini fără stăpân

Câini fără stăpân au atacat și sfâșiat mai multe căprioare de la Grădina Zoologică din Galați. De vină a fi... pandemia. Citește pe larg.

5. În imagini: Cum încearcă croații să-și recâștige turiștii după ridicarea restricțiilor

Croaţia, ţara cu milioane de turişti în fiecare an, simte deja efectele pandemiei. Graniţele s-au deschis, dar oraşele care erau invadate, la propriu, de oameni de pe toată planeta, par acum părăsite. Însă croaţii privesc spre lunile ce vor veni cu optimism. Vezi video.

Prognoza meteo pentru astăzi:

Averse în vest, centru, nord şi nord-est. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi pe suprafeţe mici 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 22 iunie