Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 7 mai

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 7 mai, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 23:48

Polițist întinde un document unui șofer
Un polițist verifică actele într-un control de rutină în perioada Stării de Urgență, martie 2020 - CatEyePerspective via iStock by Getty Images
  • Peste 300 de mii de amenzi au rămsa fără temei legal.
  • Premierul Orban, la uzinele Ford și Dacia.

1. Se mai dau amenzi după decizia CCR?

CCR dă o lovitură guvernului, declarând că amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt neconstituționale. Cele 300 de mii de sancțiuni date în această perioadă nu au astfel temei legal. Decizia a stârnit nemulțumire la Palatul Victoria Se vor mai da, în continuare, amenzi? Citește pe larg.

2. Ce a urmat după dialogul viral dintre o profesoară și un student la Politehnică

Inteligenţă artificială şi softuri specializate, cu ochii pe privirea studenţilor care vor să copieze. Sunt măsurile pe care rectorul Universităţii Politehnica le-a anunţat în exclusivitate la Observator pentru următorul an universitar. Mihnea Costoiu a făcut anunţul după ce un un student din anul I a făcut public dialogul de la un laborator online. Citește mai mult.

3. Cronica dezastrului de la Suceava: incompetenţă, testări făcute preferenţial şi un spital în derivă

Incompetenţa, testările făcute preferenţial şi un spital în derivă au făcut în scurt timp din judeţ - Lombardia României. Un raport cu toate neregulile a ajuns deja pe masa procurorilor. Cronica unui dezastru ce ne-a costat mai bine de 100 de vieţi, în exclusivitate la Observator.

4. Individul care a atacat în stradă o bunică ce-și plimba nepotul, săltat de mascați

Un tânăr suspectat că a bătut și jefuit pe stradă, în Piatra Neamț, o bunică aflată la plimbare nepotul a fost săltat de mascați. Tânărul de 34 de ani a fost reținut. Vezi mai mult.

5. În imagini: Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Vaslui

Scrisoarea unei eleve din Vaslui ar putea fi o lecţie pentru noi toţi. Fata a avut o rugăminte specială pentru primarul comunei în care locuieşte. Să-i împrumute un telefon sau să îi cumpere unul. Video cu povestea elevei.

Ce trebuie să știi astăzi:

- Cum a rămas fără permis o polițistă din Galați

- Părinţii ar putea beneficia de zile libere plătite pentru îngrijirea copiilor

De pe agenda zilei:

- ora 11.00: Premierul Ludovic Orban vizitează Uzina Ford Craiova

- ora 12.00: Ceremonie la Spitalul de Urgență Deva, în ultima zi a conducerii militare.

- ora 14.30: Prim-ministrul în vizită la Uzina Dacia, la Mioveni

Prognoza meteo pentru astăzi:

Cerul va avea înnorări temporare şi local va ploua, în general slab, în regiunile centrale, estice şi sud-estice şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, pe parcursul zilei va sufla tare, cu rafale de 120...140 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 7 mai