Antena Meniu Search
x

Video Tragedie evitată în ultima clipă pe autostrada A0 a Capitalei. Momentul de infarct a fost filmat

O filmare din dronă, realizată pe 1 Decembrie, arată momentul de infarct care ar fi putut duce la primul accident grav pe recent inaugurata Autostradă București, primul sector din Autostrada de Centură A0 a Capitalei. Imaginile au fost publicate de Asociația Construim România.

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 12:31

Vezi și

Momentul a fost surprins la două zile după deschiderea traficului pe cei 9,5 km din cei 19 kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A0 Nord, tronson pe care încâ se mai lucrează. 

Filmarea începe de la capătul nefolosit încă dinspre Corbeanca și continuă deasupra A0 la intersecția cu DN1, acolo unde pe zonele nedeschise circulației constructorul UMB era prezent cu muncitori și utilaje chiar și într-o zi, teoretic, liberă, potrivit Hotnews. Spre finalul înregistrării, drona surprinde și momentele de trafic de pe bretelele date în circulație ale nodului rutier DN1-A0. La minutul 10:45, când imaginile surprind podul peste DN1 pe unde se circulă, aproape are loc un accident rutier grav.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe acel pod sunt trei benzi, două benzi pe sensul spre DN1 și o bandă dinspre DN1 spre A0. Sensurile de mers nu sunt separate cu parapet sau orice fel de despărțitor fizic, iar pe asfalt este trasat o singură linie continuă. Pe imagini se vede cum o mașină de pe sensul cu o bandă pe sens, poate din neatenție sau din grabă, calcă linia continuă și intră practic pe contrasens.

În acel moment din sens opus, pe banda a doua, venea o altă mașină care făcea curba și intra pe pod. Norocul a făcut ca cele două mașini să nu se ciocnească frontal, ambele trăgând stânga în ultima clipă și evitând un accident grav.

A0 are o lungime totală de 100 de km și va fi gata în 2026

Autostrada 0 este împărţită în 7 loturi şi va face legătura cu drumurile judeţene, naţionale şi de mare viteză la care are ieşire Bucureştiul. Atunci când va fi gata, va prelua o parte din traficul care inundă şoseaua de Centură. 

A0 are o lungime totală de 100 de km și va fi gata în 2026.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Tragedie evitată în ultima clipă pe autostrada A0 a Capitalei. Momentul de infarct a fost filmat