Antena Meniu Search
x

UPDATE Operațiune dramatică pentru salvarea a trei salvamontiști, surprinși de o avalanșă în Munții Călimani. Un bărbat a fost găsit în viață, însă o femeie a fost declarată decedată

Trei salvamontiști au fost surprinși, vineri, de o avalanșă în zona Gura Haitii, din Munții Călimani.

Trei salvamontiști, doi bărbați și o femeie, au fost surprinși, vineri, de o avalanșă în zona Gura Haitii, din Munții Călimani.

Update ora 23:50 - Din păcate, femeia care a fost găsită în stare de inconştienţă de echipele de salvare a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

În schimb, bărbatul rănit, găsit de salvamontiști, a fost preluat de către echipajele medicale, după ce a fost transportat trei kilometri prin munte. El va fi transportat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Căutările continuă pentru găsirea celui de-al treilea salvamontist.

Pe acelaşi subiect

Update ora 20:45 - Încă o persoană surprinsă de avalanşa din Suceava a fost găsită. Este vorba despre o femeie în stare de inconștienţă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava, se fac manevre de resuscitare pentru salvarea ei. 

Echipele de intervenţie continuă căutările pentru a descoperi şi cea de-a treia persoană, un bărbat, zona fiind luminată cu generatoare. 

Update ora 20:00 - Unul dintre salvamontişti a fost gasit de echipele de căutare. Bărbatul este în viaţă, fiind cooperant. Ca să ajungă la echipajul SMURD, salvamontistul trebuie cărat de către colegi pe o distanţă de trei kilometri. 

Pentru salvarea celor trei persoane surprinse de avalanşă intervin, în echipe mixte, 46 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontisti, 2 lucratori de la Rezervatia Calimani şi cinci lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei.

Se acţionează cu nouă autospeciale, două autosenilata, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Trei salvamontişti au fost surprinşi de avalanşă, în Munţii Călimani

Trei salvamontişti au fost surprinşi de avalanşă, vineri, în Munţii Călimani, în zona denumită Valea Hăitii, în apropiere de Vârful Pietrosu. 

Din primele informaţii, doi dintre aceştia ar fi acoperiţi de zăpadă, iar unul a reuşit să sune şi să-şi alerteze colegii. 

Se pare că cei trei salvamontişti ar fi vrut să arboreze tricolorul pe Vârful Pietrosu. 

Unul dintre salvamontiști a reuşit să-şi sune colegii şi le-a transmis că toţi trei au fost surprinşi de o avalanşă la întoarcerea pe traseu. Bărbatul a spus că nu ştie nimic despre ceilalţi doi salvamontişti şi că este prins în zăpadă. 

Petrică Ariciuc, șef salvamont Vatra Dornei, a declarat că cei trei plecaseră să arboreze un steag al României, la fel cum au făcut și anul trecut. 

Salvamontişii dorneni au organizat o acţiune caritabilă, de 1 decembrie - Ziua Naţională a României. Aceştia au invitat oamenii să li se alăture la acţiunea de arborare a drapelului României pe cele patru vârfuri din Ţara Dornelor: Suhard, Călimani, Giumalău şi Bistriţei. Cei ce au dorit să participe la „cucerirea" celor patru vârfuri au fost încurajaţi să ofere o donaţie către Mihnea Coman, un băiat de şase ani, diagnosticat cu atetoză.

În imaginile de mai jos este surprinsă plecarea grupului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit acestuia, echipele de salvare, formate din nouă jandarmi montani și salvamontiști de la Dorna, ajung la ei într-o oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » UPDATE Operațiune dramatică pentru salvarea a trei salvamontiști, surprinși de o avalanșă în Munții Călimani. Un bărbat a fost găsit în viață, însă o femeie a fost declarată decedată