Video

Tudor a murit pe loc, într-o mașină zdrobită pe centura Iaşului. Avea doar 23 de ani şi era informatician: "Ne simțim neputincioși și fără cuvinte"

De Veronica Micu.
Publicat: 11.02.2021, 07:51.
Actualizat: 11.02.2021, 08:49

Tânărul care a murit, seara trecută, în accidentul cumplit produs pe centura Iaşului, în localitatea Uricani, se numeşte Tudor Ștefan Berbinschi. Băiatul avea 23 de ani şi era informatician. 

Tudor Ștefan Berbinschi a murit pe centura Iașului

Tudor a murit pe loc, într-un Focus zdrobit pe centura Iaşului. Avea doar 23 de ani şi era informatician

Facebook

Tragedie, noaptea trecută, în localitatea Uricani, pe centura Iaşului.

Tudor Ștefan Berbinschi, un tânăr de numai 23 de ani, a murit într-un cumplit accident.

Băiatul era singur în maşină când, din cauze deocamdată necunoscute, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de zidul de beton de pe marginea drumului.

Impactul a fost teribil, bucăţi din autoturism fiind împrăştiate pe şosea, iar imaginile filmate la locul tragediei arată că acul kilometrajului s-a oprit la 120 km/h.

Tânărul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a putut fi salvat

Tânărul a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajele de prim-ajutor sosite la scurt timp, la locul accidentului, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

"Victima este în stop cardio-respirator, este resuscitat de către echipajul de terapie intensivă", au transmis reprezentaţii ISU Iaşi.

ISU Iași

Manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, astfel că medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

ISU Iași

"În urma verificărilor datelor de identitate, victima avea 23 de ani, iar decesul a fost declarat la ora 22.17", se mai arată în comunicatul ISU.

ISU Iași

Tudor Berbinschi era informatician

Tudor Berbinschi era informatician. În urmă cu un an, el a absolvit studiile Facultății de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

După absolvirea Colegiului Național Iași a devenit coordonator al proiectului Alecart, în postura de ArtDirector. Foștii colegi au publicat pe Facebook un mesaj de condoleanțe, după tragedie.

Încă din gimnaziu acesta s-a făcut remarcat prin numeroasele premii pe care le-a obținut. A fost voluntar în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Totodată, pe perioada studiilor universitare Tudor Berbinschi a fost bursier.

Părinții băiatului, în stare de șoc la locul tragediei

Părinții lui Tudor au trăit un șoc când au aflat că singurul lor copil nu mai este.

Ei au ajuns la locul tragediei după câteva zeci de minute de la producerea accidentului.

Mama băiatului a avut nevoie de intervenția echipei medicale, scrie BZI, femeia fiind stabilizată de către echipajul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

"Nu era mașina lui, o mai împrumuta câteodată de la socrul meu. Mi-a spus că iese cu niște prieteni apoi se duce acasă, locuia într-o garsonieră", a declarat tatăl tânărului.

În prezent, Tudor lucra ca Software Engineer la Bitdefender, potrivit informațiilor de pe profilul său de Facebook.

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Clara Mihociu -

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.