Antena Meniu Search
x

Video Unchiul tânărului ucis de şoferul drogat Vlad Pascu în 2 Mai: "Nu ne dorim niciun fel de contact cu familia lui"

Mihai Drăgan, unchiul lui Sebi, unul dintre studenţii ucişi în accidentul tragic de la 2 Mai, s-a prezentat vineri la Poliţie pentru a da o declaraţie despre ce s-a întâmplat şi a predat autorităţilor înregistrarea găsită pe dispozitivul Go-Pro lui Sebastian în care se aude momentul impactului, cum autoturismul care i-a lovit pe tineri demarează în forţă şi apoi sosirea martorilor, a echipelor de intervenţie. "Practic este filmul accidentului, înregistrat audio, pentru că aşa a vrut soarta", a spus acesta.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 16:41

Vezi și

"Dacă s-ar fi văzut acelaşi profesionalism pe care l-am văzut astăzi la Ilfov, şi la Constanţa, bănuiesc că nu s-ar fi ajuns în situaţia asta. A fost o procedură standard, am dat o declaraţie despre ce s-a întâmplat, ne-au fost aduse la cunoştinţă drepturile pe care le avem în cadrul cercetării penale şi a constituirii ca parte civilă. Noi nu am luat încă o decizie, nu suntem însoţiţi de avocaţi, astăzi, nu este prioritatea noastră", a spus acesta. El a precizat că familia tânărului îşi doreşte doar să se facă dreptate. "Nu poţi avea o închidere sufletească a acestui caz fără să se facă dreptate", a spus unchiul.

"Nimeni din familia noastră n-a fost contactat de nicio persoană din partea familiei Pascu. Nu ne dorim niciun fel de contact cu această familie. ( ...) Sper ca organele statului să-și facă treaba cât mai repede posibil si să ni se facă dreptate. Rezistăm greu. Valentin abia dacă poate să vorbească, de aceea vă vorbesc eu și nu el. Expunerea publică a acestui caz este un lucru pe care noi nu ni-l dorim, dar credem că este necesar. E îngrozitor. Nu dorim absolut nimănui să fie în situația noastră. Măcar după tragedia petrecută acum să se ia niște măsuri și să înțeleagă că în felul ăsta nu se poate", adaugă Drăgan.

"Este filmul accidentului, înregistrat audio, pentru că aşa a vrut soarta"

Acesta a mai spus că tatăl lui Sebastian a găsit în borseta băiatului înregistrarea audio , după ce Poliţia Constanţa le-a returnate bunurile. Observator a intrat în posesia înregistrării accidentului din 2 Mai, a camerei GoPro pe care Sebastian o ţinea la piept şi care s-a declanşat imediat după impact. A înregistrat aproape o oră de sunet. 

Pe acelaşi subiect

"Practic este filmul accidentului, înregistrat audio, pentru că aşa a vrut soarta. Acea înregistrare este deja publică, se aude momentul impactului, credem noi, asta trebuie să determine un expert tehnic (..) şi după aceea tot filmul accidentului, primii martori care ajung, ce spun ei, se aude scârţâitul de roţi în momentul în care derapează autovehiculul, când vine Poliţia, când vin echipele de intervenţie şi tot ce spun ei. E o înregistrare de 34 de minute", a declarat unchiul tânărului. 

"Ne-a fost restituită camera asta, nu ştiu dacă a fost verificată", a mai afirmat el. "Eu cred că această înregistrare, la fel ca şi înregistrările video de la unitatea militară care era exact în faţă şi celelalte probe administrare nu fac altceva decât sî facă cât mai multă lumină în cazul ăsta", a spus el. 

Unchiul lui Sebi spune că familia nu a luat vreo decizie cu privire la daune: "Sunt ultima noastră problemă"

Unchiul a mai declarat că aşteaptă concluziile Corpului de control al Ministerului de Interne. "Sunt convins că lucrările nu vor rămâne aşa. vreau să lăsăm organele de cercetare penală să îşi facă treaba cât mai bine, asta este cel mai important. Dreptatea o să o vedem la sfârşit, la condamnare", a mai spus el. 

Despre daune materiale, unchiul victimei a arătat că nu au luat o decizie. "Daunele morale sunt ultima noastră problemă", a afirmat el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Unchiul tânărului ucis de şoferul drogat Vlad Pascu în 2 Mai: "Nu ne dorim niciun fel de contact cu familia lui"