Antena Meniu Search
x

Vizita istorică a lui Trump în Asia. Preşedintele SUA îşi laudă ”alchimia” cu liderul Chinei în faţa Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a lăudat joi, la Beijing, ”alchimia (sa) bună” cu Xi Jinping.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat joi, la Beijing, ”alchimia (sa) bună” cu Xi Jinping, pe care l-a îndemnat să sporească presiunile asupra regimului nord-coreean şi programului nuclear al acestuia, relatează AFP.

În a doua zi a vizitei sale în China, Trump a denunţat un excedent comercial chinez ”şocant”, dar nu a dat vina pe China, ci pe predecesorii săi.

Exprimându-şi satisfacţia faţă de semanrea unei adevărate cascade de contracte ”fabuloase”, magnatul în domeniul imobiliar a insistat asupra relaţiilor sale excelente cu cel mai puternic om al regimului comunist, pe care l-a felicitat călduros.

”Poporul tău este foarte mândru de tine”, i-a dat el asigurări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Însă el a anunţat totodată că aşteaptă mai mult de la omologul său în dosarul nord-coreean.

”China poate să rezolve această problemă uşor şi rapid”, a dat asigurări preşedintele american, alături de cel chinez, care a insistat la rândul său asupra necesităţii de a se acorda prioritate negocierilor.

Sursa: News.ro , Twitter.com/ Department of State

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Vizita istorică a lui Trump în Asia. Preşedintele SUA îşi laudă ”alchimia” cu liderul Chinei în faţa Coreei de Nord