Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A fost publicat clasamentul celor mai bune restaurante din lume. E vorba de localuri selecte din Peru, Spania

A fost publicat clasamentul celor mai bune restaurante din lume. E vorba de localuri selecte din Peru, Spania şi Mexic, unde meniul este pregătit de chefi renumiţi. Preţurile pentru o experienţă culinară unică nu sunt însă pentru toate buzunarele. 

de Redactia Observator

la 20.06.2025 , 20:31

Numărul unul al ediţiei din acest an a celor mai bune 50 de restaurante din lume şi, prin urmare, cel mai bun restaurant din lume este Maido. 

Clasamentul celor mai bune restaurante din lume

Cu o poveste de peste 16 ani, Maido a câştigat premiul „Oscar“ al gastronomiei. Localul din Lima aduce în inima americii latine o poveste cu specific japonez. Preparatele, care ajung şi la 500 de dolari pentru o singură persoană, sunt realizate de maestrul bucătar Mitsuharu Tsumura, care combină, de mai bine de 15 ani, tehnicile nipone meticuloase cu ingredientele peruane. 

Articolul continuă după reclamă

"Bucătăria de la Maido este ca un ring de box în care loviturile nu dor, ci sunt plăcute. Preparatele pe care le facem la Maido nu sunt unidimensionale. Nu sunt făcute ca să guşti un singur ingredient. Prima înghiţitură pe care o iei nu trebuie să fie la fel ca a doua", a declarat Mitsuharu Tsumura, bucătar şi proprietar. 

Pentru Peru, este a doua oară în 23 de ani când are un restaurant în topul celor mai bune localuri. 

Media de argint a fost luată de restaurantul spaniol Asador Etxebarri, situat la poalele muntelui Anboto, într-o casă pitorească. Aici, nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Jumătate din meniu se schimbă zilnic, iar preparatele sunt gătite la foc din cărbune şi lemn. Preţul de persoană ajunge la 300 de euro, fără băuturi. 

Locul al treilea este destinat bucătăriei mexicane. Preparatele tradiţionale ale restaurantului Quintonil din Mexico City sunt făcute din ingrediente locale şi legume crescute în grădina proprie. A pornit ca o poveste de familie, dar s-a transformat rapid într-un succes mondial cu gust unic. 

"Am deschis Quintonil, acum 10 ani, împreună cu soţia mea. Pot să descriu mâncarea pe care o facem la Quintonil drept o reflecţie a mândriei pe care o am faţă de originile mele mexicane. Gastronomia mexicană este o cultură vie, o istorie vie, o moştenire pe care le-o arătăm clienţilor în fiecare zi", a declarat Jorge Vallejo, bucătar.

Un meniu la restaurantul care i-a dat pe spate pe criticii din toată lumea se ridică la aproape 200 de dolari. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aveţi dificultăţi la plata facturilor la curent şi gaze?
Observator » Ştiri externe » A fost publicat clasamentul celor mai bune restaurante din lume. E vorba de localuri selecte din Peru, Spania