Antena Meniu Search
x

Foto Amendă de 100 de lire pentru tânărul care a aruncat cu ouă către Regele Charles al III-lea, în timpul unei vizite oficiale în Luton

Tânărul de 21 de ani care a aruncat cu un ou către Regele Charles al III-lea, în timpul unei vizite în Luton, a fost amendat cu 100 de lire sterline, după ce şi-a recunoscut fapta, relatează Sky News. Harry May le-a spus ofiţerilor de poliţie care l-au interogat că a aruncat oul "pentru că a crezut că vizita regelui într-un oraș ca Luton, care este o zonă săracă și defavorizată, a fost de prost gust și a vrut să facă o remarcă în acest sens".

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 15:30

Amendă de 100 de lire pentru tânărul care a aruncat cu ouă către Regele Charles al III-lea, în timpul unei vizite oficiale în Luton
Amendă de 100 de lire pentru tânărul care a aruncat cu ouă către Regele Charles al III-lea, în timpul unei vizite oficiale în Luton - Profimedia Images

Incidentul a avut loc pe 6 decembrie în fața primăriei din Luton. Harry May, în vârstă de 21 de ani, din Luton, a fost acuzat de de tulburarea ordinii publice. Inițial, monarhul a fost îndepărtat din mulțime de către serviciul de protecție, dar a refuzat să părăseacă piața și a continuat să-i salute pe membrii publicului, relatează Mediafax.

Procurorul Jason Seetal a declarat în fața Curții Magistraților din Westminster că May a fost reținut după ce ofițerii l-au văzut aruncând un proiectil spre rege. Un al doilea ou a fost găsit în jacheta lui May.

Procurorul a mai spus în fața instanței că, atunci când ofițerii l-au interogat pe May, acesta le-a spus că a aruncat oul "pentru că a crezut că vizita regelui într-un oraș ca Luton, care este o zonă săracă și defavorizată, a fost de prost gust și a vrut să facă o remarcă în acest sens".

El a susținut că nu a avut intenția de a-l lovi pe Regele Charles. Avocatul apărării, Alex Benn, a declarat în fața instanței că May "ține foarte mult la comunitatea locală", dar că "regretă profund" acțiunile sale.

Pe acelaşi subiect

May a fost amendat cu 100 de lire sterline și a fost obligat să plătească 85 de lire sterline pentru cheltuieli.

Regele Charles a fost atacat cu ouă şi în luna noiembrie

Regele Charles al III-lea nu a fost la primul incident de acest fel. În luna noiembrie, un alt tânăr britanic a a încercat să arunce cu ouă în rege şi regina consoartă, Camilla, în timpul unei vizite oficiale în oraşul York, din nordul ţării. La acel moment, tânărul a fost auzit strigând: "Țara asta a fost construită pe sângele sclavilor".

Regele și Regina Camilla se aflau în York pentru a dezvălui o statuie a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a la York Minster, prima care a fost instalată de la moartea ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Amendă de 100 de lire pentru tânărul care a aruncat cu ouă către Regele Charles al III-lea, în timpul unei vizite oficiale în Luton