Video Americanii vor mânca pui făcut în laborator. Cum se desfăşoară procesul de cultivare a celulelor
Americanii se pregătesc să mănânce carne de pui făcută în laborator. Primele două companii care produc aşa ceva au primit undă verde de la autorităţi. Opt ani au testat formula, iar acum au început livrările. Carnea de laborator va ajunge mai întâi la restaurante, dar în curând va fi de vânzare şi în magazine.
O abordare umanistă a consumului de carne, aşa îşi promovează produsele companiile americane care produc pui din celule cultivate în laborator. Animalele nu mai sunt ucise, iar numărul lor poate fi redus, ca să nu mai producă gaze cu efect de seră.
"Aici cresc şi se dezvoltă celulele, în diferite tipuri de cultivatoare. Dacă aţi vizitat vreodată o fabrică de bere, aţi putea fi familiarizaţi cu acest tip de rezervoare. De altfel, producerea cărnii se aseamănă mult cu producerea berii sau a iaurtului", spune un cercetător.
Din laborator ies direct piept de pui, chiftelute şi burgeri
Tot procesul de înmulţire a celulelor este supravegheat de computere. Din laborator ies direct piept de pui, chiftelute şi burgeri. În cel mult trei săptămâni. Americanii vor găsi produsele doar la resuarante inovative, care îşi permit să plătească preţul, mult mai mare decât al cărnii obişnuite.
- Decizie majoră privind carnea produsă în laborator. Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a...
- Planul Guvernului pentru a aduce în magazine mai multă mâncare românească. Ajutor de la stat pentru producători
- Cea mai bună "legumă" nu mai e porcul. Tot mai mulţi români renunţă complet la carne. Cum arată un meniu...
- Cât va costa carnea de miel pentru Paştele din 2025. Clienţii au început deja să îşi rezerve mielul dorit
- Cât va dura până când vom găsi mai multă carne de porc românească pe rafturi. Planul autorităților de a...
Uma Valeti, CEO Upside Foods: În timp, ne aşteptăm ca produsele noastre să fie la preţul produselor convenţionale, dar asta va fi cam peste 5-15 ani.
Una dintre companiile care vor vinde carne făcută în laborator în Statele Unite, produce şi vinde deja în Singapore, prima ţară care a aprobat produsele. Vrea deja să îşi mărească capacitatea de producţie, acum face în jur de două tone şi jumătate de carne de pui pe an.
Josh Tetrik, CEO Good Meat: Adesea, tot ce este nou, fie că este o maşină electrică sau Chat GPT, este ciudat, puţin special la început, dar după o vreme devine obişnuit, plictisitor, probabil acesta va fi şi drumul cărnii cultivate.
Statele Unite sunt cel mai mare producător de carne din lume
Statele Unite sunt cel mai mare producător de carne din lume, iar faptul că au aprobat şi carnea în laborator ar putea da credibilitate acestor produse la nivel mondial. Nu şi în România. O lege recent depusă în Parlament intrerzice folosirea cărnii cultivate în laborator.
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Carnea sintetică în laborator, şi cea care se realizează din proteină animală este interzisă în România.
Americanii vor să producă şi carne de vită sau peşte, cu aceeaşi tehnologie. În Europa, centrul cercetării pentru carnea artificială este în Olanda, dar acolo încă nu au fost depuse cereri de aprobare.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰