Antena Meniu Search
x

Ancheta Russiagate nu-i dă pace lui Trump! Liderul SUA neagă din nou vreo înţelegere secretă cu ruşii

Donald Trump a negat, din nou, că ar fi avut vreo înţelegere secretă cu Rusia, în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Vezi și

Donald Trump a negat, din nou, că ar fi avut vreo înţelegere secretă cu Rusia, în timpul campaniei electorale de anul trecut. Preşedintele american a comentat, astfel, inculparea fostului său consilier Michael Flynn în dosarul Russiagate. Flynn cooperează acum cu FBI, după ce s-a recunoscut vinovat de mărturie falsă.

Nicio înţelegere secretă. Nu a fost... nu a fost absolut nicio înţelegere secretă. Aşa că suntem foarte bucuroşi şi, ca să vă spun sincer, seara de ieri a fost dintre cele mai grozave, a fost prima reacţie a lui Donald Trump la inculparea fostului său consilier pentru securitate naţională.

Michael Flynn a recunoscut că i-a minţit pe anchetatori cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei. Preşedintele a revenit asupra subiectului printr-un mesaj postat de la bordul limuzinei oficiale, la New York.

"A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că a minţit. Este păcat, pentru că acţiunile sale din perioada de tranziţie au fost legale. Nu era nimic de ascuns!" a scris Trump.

Dar procurorii au sugerat că vor fi cercetaţi şi alţi demnitari de la Casa Albă. Mărturisirile lui Flynn ar putea dovedi, până la urmă, că echipa de campanie a lui Trump a avut înţelegeri secrete cu Rusia.

Continuarea scandalului Russiagate poate pune în umbră votarea marii reforme fiscale, primul succes legislativ din mandatul lui Trump. 

Sosit la New York pentru a elogia reforma fiscală în faţa oamenilor de afaceri, la un restaurant de lux, preşedintele a fost întâmpinat de un grup de protestatari.

Reforma trebuie aprobată şi de Camera Reprezentanţilor. Opoziţia democrată o critică, pe motiv că va spori cu 1.400 miliarde de dolari datoria publică şi avantajează doar marile corporaţii şi pe cei bogaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ancheta Russiagate nu-i dă pace lui Trump! Liderul SUA neagă din nou vreo înţelegere secretă cu ruşii