Atac armat în Ierusalim: Un bărbat ultraordodox evreu a înjunghiat şase persoane
Şase persoane care participau joi la ediţia din acest an a Gay Pride, la Ierusalim, au fost înjunghiate de către un bărbat evreu ultraortodox, despre care poliţia a afirmat că a comis un atac armat similar în urmă cu zece ani
Şase persoane care participau joi la ediţia din acest an a Gay Pride, la Ierusalim, au fost înjunghiate de către un bărbat evreu ultraortodox, despre care poliţia a afirmat că a comis un atac armat similar în urmă cu zece ani
Suspectul, identificat ca Yishai Schlissel, fusese eliberat din închisoare de doar câteva săptămâni, unde a ispăşit o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru tentativă de crimă şi vătămare corporală gravă.
Autorităţi din domeniul sănătăţii au anunţat că o femeie a fost rănită grav şi se afla în stare critică, iar alte cinci persoane au fost rănite uşor în acest atac.
Martori au declarat că au văzut un bărbat ultraordox intrând în mulţime şi urlând în timp ce înfigea un cuţit în persoane - la întâmplare.
- Atac cu cuțitul la Amsterdam. Cinci persoane au fost rănite, suspectul a fost reținut
- Atac armat într-un bar din Toronto. Cel puţin 12 persoane au fost rănite, după ce un individ a deschis focul apoi...
- Atac într-un magazin din Cehia. Un adolescent de 16 ani a înjunghiat mortal două femei
- Patru atacuri armate în trei zile în inima Europei. Bruxellesul, afectat de războiul dintre traficanţii de droguri
- O victimă a incendiilor din ianuarie din Los Angeles, descoperită de autorităţi la aproape 3 luni de la tragedie
Suspectul a fost imobilizat şi ţintuit la pământ de către poliţie, după care a fost urcat într-o dubă.
Premierul Benjamin Netanyahu a catalogat atacul drept "o crimă josnică, motivată de ură". Alţi lideri politici au condamnat, de asemenea, atacul, potrivit Mediafax.
Yishai Schlissel a înjunghiat trei persoane, tot la Gay Pride, în 2005. De când a fost eliberat din închisoare, el a făcut campanie în oraşul în care locuieşte împotriva organizării la Ierusalim a paradei din acest an.
Poliţia locală din Cisiordania a afirmat că nu era obligată să-l urmărească, având în vedere că a comis infracţiunea la Ierusalim, care face parte din alt district de poliţie.
Organizatorii au decis să continue parada, care se află de mai mult timp în centrul unor tensiuni cu grupuri religioase, inclusiv cel al minorităţii evreieşti ultraortodoxe.
Activişti de extremă dreapta au primit autorizaţie să protesteze faţă de eveniment, dar au fost ţinuţi departe de cele aproximativ 5.000 de persoane care au participat la marş.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰